Tod Vudbridž: Alkaraz još ne zna da diktira uslove na terenu kao Đoković 1Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Za Karlosa Alkaraza stručnjaci kažu da ima neverovatnu lepezu mogućnosti u igri ali da zbog mladosti i neiskustva još ne ume da uvek izabere najbolje.

– Karlos je mlad i nema veoma važnu vrlinu Novaka Đokovića da diktira sve uslove na terenu – objašnjava Tod Vudbridž, jedan od najboljih igrača dubla u istoriji, a sada komentator na jednoj TV stanici.

– Ovo je period njegovog sazrevanja u zvezdu, sticanja novca, slave, učenja kako da planira vreme… Karlos je zaista brilijantan i mlad, atletski nadaren, veoma atraktivan teniser, ali njega još uvek čeka sklapanje svega pomenutog u još bolji mozaik.

Australijanac koji je najveće uspehe postigao sa zemljakom Markom Vudfordom, objašnjava šta čeka 20-godišnjeg Španca.

– Suština je kako rešiti probleme koji se pojavljuju tokom vremena. Ako verujete u sebe, ako imate sjajan tim oko sebe, ako radite naporno, sve će doći na svoje mesto.

Osvajač 16 najvećih pehara u dublu (pet je osvojio sa Jonasom Bjorkmanom kada se Vudford penzionisao), zlatne medalje u Atlanti 1996, ali i šest u miksu, ne krije koliko je oduševljen talentom Alkaraza.

– Neverovatno je imati tako kompletnu igru sa 20 godina i sve držati pod kontrolom. Njemu je samo potrebno vreme da sazri i dobije stabilnost u igri – objašnjava ali i kaže da je Karlos pod velikim pritiskom.

– Dajte mu prostor da može da diše.

Vudbridž je bio 19. na svetu u singlu, igrao polufinale Australijskog opena i dobro zna sve tajne tenisa.

– Da ne zaboravimo da su ga protivnici gledali i po 50 puta. I svi oni znaju šta da očekuju kada igraju protiv njega. Svi znaju kako da igraju protiv njega i kako će on igrati protiv njih.

Očekuje i da se njegov zemljak Aleks de Minor ubrzo umeša u borbu sa najboljima.

– Svi kažu da je on mali – poredi Vubridž 1,83 metara visokog asa iz Sidneja sa vršnjacima iz svetskog vrha koji imaju skoro dva metra – ali svi znaju da kada igraju sa njim moraju da budu na maksimalnom nivou. I fizički i psihološki. On stalno napreduje, popravlja forhend, sve je snažniji, njegovi udarci su sve jači. Postaće David Ferer svoje generacije, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari