Toma Ertel o problemima u Barseloni i Realu: Šaras je izmišljao razloge, Lasu sam bio "žrtveno jagnje" 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Toma Ertel je danas košarkaš ruskog Zenita, međutim, u prethodnih pet godina nastupao je za Barselonu i Real. Francuski plejmejker tvrdi da je imao izuzetno loš tretman u oba kluba.

Francuski plejmejker je dugo godina slovio za jednog od pouzdanijih organizatora igre na Starom kontinentu.

U Barseloni je proveo četiri godine i do dolaska Šarunasa Jasikevičijusa na klupu Katalonaca bio je standardan prvotimac.

– Proveo sam četiri godine u Barseloni i prve dve sezone su prošle veoma dobro, nismo imali uvek očekivane rezultate, ali nije bila moja krivica. Imao sam dobre dve sezone. U trećoj sam se povredio i tada je klub doveo Šarunasa Jasikevičijusa. On me od početka nije želeo u timu. Počeo je da izmišlja stvari, kako sam ja bio jedini problem u timu. Od početka me je zeznuo jer me nije želeo u ekipi, a onda se klub potpuno promenio prema meni. Pre nego što je Šaras došao, svi su me voleli, treneri i navijači. Navijači su mi čak nekoliko puta kada sam dobro odigrao, pevali Marseljezu u dvorani. Nažalost, sve se to promenilo bez ikakvog objašnjenja, tako da niko nije znao kroz šta sam ja svakodnevno prolazio – otkrio je Ertel u razgovoru za francuski „Ouest France“.

Jedan noćni izlazak, prilikom gostovanja Reala Panatinaikosu u Atini, koštao ga je statusa u madridskom velikanu.

– Dok nisam otišao u diskoteku u Atini, išlo je jako dobro. Nije bilo problema. Ali kada se to dogodilo, Pablo Laso je počeo da izmišlja stvari. Nakon toga je krivac veoma brzo pronađen, iskoristio me je kao žrtveno jagnje. Nizali smo neke poraze i Pablo Laso nije znao kako da se izvuče iz toga. Umesto da priča o sebi i porazima, on je to svalio na mene. Ne mislim da sam prvi ni poslednji koji voli da izađe. Okej, pretpostavljam da sam pogrešio. Ali u početku nije bilo nikakvih problema, išlo je veoma dobro. Čak je bilo planirano da i sledeće sezone ostanem u Real Madridu. Da nisam izašao te noći, i danas bih bio u Madridu – tvrdi Ertel, navodeći da je u Barseloni doživeo veliku nepravdu.

– U Barseloni je bilo nepravedno, trener me nije želeo od početka, svaki dan je činio da se osećam loše, sve dok nisam napustio klub. U Madridu sam napravio grešku, jesam, ali mislim da nije trebalo da dobijem taj tretman. Naročito što nisam bio jedini koji noću izlazi, bilo je tu dosta umešanih. Ali ja sam bio jedini igrač uz Treja Tompkinsa koji je kažnjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari