Tončev: Dika Stojanović pošten, potvrdio premiju od Fudbalskog saveza Srbije od 350.000 evra, koštaće nas na kraju čitavih milion evra 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Novica Tončev ostao pri uverenju da su se od plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru mnogi u FSS-u „masno“ ovajdili od selektora Dragana Stojkovića, preko Nenada Bjekovića, Jovana Šurbatovića…

Nekadašnji član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, Novica Tončev bio je veoma dobro upućen u način poslovanja krovne fudbalske kuće. Nakon što je objavio šokantne podatke o visini cifara kojima su počašćeni vodeći ljudi u FSS-u, automatski je marginalizovan, međutim, nastavio je svoju borbu za istinu.

S tim u vezi, oglasio se saopštenjem u kojem tvrdi da je Stevan Dika Stojanović, direktor A reprezentacije, priznao na sudu da je dobio „masnu“ premiju od 350.000 evra.

Tončev je krajem prošle godine „nepozvan“ došao na sednicu Izvršnog odbora i izneo podatak da je selektor Dragan Stojković dobio premiju od 1,5 miliona evra, a Stojanović, Nenad Bjeković i Jovan Šurbatović po 350.000, a fudbaleri po 100.000.

– Poštovani građani, oduvek sam se zalagao za transparentnost u radu Fudbalskog saveza Srbije i kao sportski radnik i sada se osećam odgovornim da sa vama podelim detalje poslednjeg ročišta u vezi tužbe koju je protiv mene podneo Stevan Stojanović Dika, direktor reprezentacije Srbije, zbog izjave da je na ime plasmana za Svetsko prvenstvo u Kataru primio 350.000 eura. Održano je prvo ročište na kome je gospodin Dika morao da odgovara na pitanje nepristrasnog sudije, a ne na pitanja Šurbatovića i Piksija i nije mogao da prećuti istinu – naveo je Tončev, istakavši detalje sa suđenja.

– Gospodin Dika koji je okružen „hijenama u svetu fudbala“ bio je pošten i izjavio na saslušanju da je primio i više od 350.000 evra do perioda kad se reprezentacija plasirala na SP u Katar. Kao što sam tvrdio tada za ove iznose, sada moram da dodam i da se od tog perioda taj iznos povećao za nagrade i bonuse isplaćene tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tokom Lige nacija. Gospodin Dika će naše poreske obveznike koštati skoro milion evra, a ne smemo da zaboravimo da se Fudbalski savez Srbije delom finansira i iz budžeta Republike Srbije.

Tončev je potvrdio da neće odustati od borbe, uprkos tome što je izbačen iz sveta fudbala.

– Iako sam suočen s malicioznim radnjama i izbačen iz sveta fudbala, neću odustati od borbe za transparentnost, ispravnost i odgovornost u srpskom fudbalu. Neću odustati od iznošenja istinitih i tačnih podataka o tome kako se nenamenski troše sredstva za primanja pojedinaca, a koja su namenjena za srpski fudbal. Nastaviću da otkrivam istinu i da se borim za bolji srpski fudbal.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari