Tončev odveo Lintu iz Voždovca 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Dan pred početak priprema, trener beogradskog kluba otišao u Radnik.

Do prevremenog raskida saradnje Aleksandra Linte i Zmajeva došlo je po želji novog šefa stručnog štaba kluba iz Surdulice.

“Posle veoma uspešne sezone sa Lintom na čelu, jasno je da smo imali želju da nastavimo saradnju i sa više ulaganja pokušamo da nadmašimo dosadašnje rezultate. Ipak, ono što smo ponudili pokazalo se kao nedovoljno za njega u odnosu na finansijsku ponudu Radnika Surdulice.

Iznenađeni smo ovakvom odlukom, ali u fudbalu nema mesta tugovanju za bilo kim. Kao i uvek, u životu, svi mi donosimo odluke za koje smatramo da nam donose boljitak u životu. Ukoliko je Linta odabrao takav put, još jednom želimo sve najbolje.

Nećemo dozvoliti da sve to poremeti naše planove, ekipa se sutra okuplja kao što je bilo i dogovoreno, a treninge će privremeno voditi treneri iz omladinske škole. U narednim danima pronaći ćemo, siguran sam, dobro rešenje i novu sezonu dočekati spremno uz novog šefa struke”, reagovao je prvi čovek Voždovca, Miloš Mirković.

Uz Aleksandra Lintu, klub su napustili i asistenti 46-godišnjeg stručnjaka Nemanja Kaćanski i Branislav Bajić, kao i kondicioni trener Duško Korać, dok je trener golmana Predrag Miljković odlučio da ne menja sredinu.

Voždovac je u minuloj sezoni sve do samog kraja Superlige bio u konkurenciji za ućešće u kvalifikacijama za Ligu konferencije, ali je na kraju zauzeo peto mesto. Njegov novi klub, iza kog stoji ministar bez portfelja u Vladi Srbije, Novica Tončev, u zadnjem trenutku je izvisio za plej-of SLS, da bi posle 37 kola završio na devetoj poziciji u prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari