Topićeva: U finalu idemo još jače 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Imponovala je sigurnošću Angelina Topić u kvalifikacijama u skoku uvis. Bez većih problema, skokom od 187 centimetara, plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Minhenu. Iako joj je tek 17 godina, Topićeva samouvereno najavljuje nastup u završnici kontinentalnog šampionata.

U odnosu na konkurentkinje, njih 13, koje su u kvalifikacijama takođe preskočile istu visinu, Topićeva je jedina u tome uspela iz prvog pokušaja, tačnije sve tri postavljene visine u kvalifikacijama (178, 183 i 187 centimetara).

„Hvala Bogu, preživesmo i ovo. Kvalifikacije su prošle odlično, čak i bolje nego što sam očekviala. Prošla sam u finale sa najboljim rezultatom. Imali smo malo problema zbog nevremena. Izbegli smo kišu za svega nekoliko minuta što je bilo odlično. Mislim da sam prvi deo zaslužila kako treba i za šta sam spreman. U finalu idemo još jače“, poručila je Topićeva posle plasmana u završnicu kontinentalnog šampionata.

Angelina je u Minhen doputovala posle osvojene bronzane medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu (do 20 godina) na kojem je preskočila visinu od 193 centimetra.

Prethodno je na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore, 6. jula u Izraelu, postala najbolja na Starom kontinentu preskočivši letvicu na visini od 192 centimetra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari