Totenhem u upravni odbor imenuje predstavnike navijača 1Foto: EPA-EFE/John Walton

Fudbalski klub Totenhem će u svoj upravni odbor imenovati predstavnike navijača u nastojanju da poboljša odnose, koji su narušeni nakon što je klub bio jedan od osnivača Superlige Evrope.

„Verujemo da ovo obezbeđuje autentično, istinsko predstavljanje i da će osigurati da navijači budu srž donošenja odluka u klubu, što mi izuzetno pozdravljamo“, saopštio je danas londonski klub.

Superligu Evrope, takmičenje zatvorenog tipa formiralo je 12 klubova, šest iz Engleske i po tri iz Italije i Španije, 18. aprila, ali su svi engleski timovi ubrzo odlučili da napuste takmičenje, zbog protivljenja navijača i britanske vlade.

Čelsi je prošle nedelje najavio da će tri navijača, na funckiji savetnika za navijače, prisustvovati sastancima uprave kluba od 1. jula, kako bi bili sigurni da će se „mišljenje navijača“ uzeti u obzir prilikom donošenja odluka.

Suvlasnik Mančester junajteda, Džoel Glejzer u otvorenom pismu rekao je da će dramatično poboljšati svoj odnos sa navijačima održavanjem razgovora o „vlasništvu nad deoncima za navijače“ i rekonstrukcijom stadiona Old Traford.

Superligu Evrope su od engleskih klubova osnovali još, Liverpul, Arsenal i Mančester siti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.