Trener Džoela Embida posle izvrsne partije centra Filadelfije: Trka za MVP je gotova 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Ekipe „broje sitno“ do kraja regularnog dela sezone. Za par dana, tačnije 9. aprila, trebalo bi da bude proglašen i MVP regularnog dela takmičarske godine, a trener Filadelfije ne sumnja u to da je pobednik već poznat.

Siksersi su u noći između utorka i srede pobedili Boston Seltikse u neizvesnoj završnici 103:101. Učvrstili su se na trećem mestu Istočne konferencije sa skorom 52-27 i na tri meča pre kraja regularnog dela, trebalo bi da zadrže početne pozicije pred start plej-ofa.

Džoel Embid odigrao je neverovatnu simultanku protiv oslabljenog Bostona, koji na poziciji pet nije imao startnog centra, Roberta Vilijamsa. Kamerunac je meč završio sa 52 poena, postigao je, dakle, više od polovine koju su ubacili njegovi saigrači.

Nakon tako bogate simultanke, njegov trener, Dok Rivers, smatra da je trka za MVP nagradu gotova.

– Mnogo stvari smo odradili pogrešno, ali jedna stvar je bila na mestu – Džoel Embid. MVP trka je gotova. Zaista. Nismo mogli ništa da pogodimo, a on je dao pola naših poena. U jednoj NBA utakmici. Možda sam pristrasan, ali MVP trka je gotova.

Nažalost, u istoj noći, Nikola Jokić je skromnim učinkom protiv Hjustona od 14 poena, 10 skokova i četiri asistencije, umanjio šanse da dođe do treće uzastopne nagrade MVP regularnog dela sezone.

Denver je imao priliku da pobedom obezbedi prvo mesto na tabeli Zapadne konferencije, a na kraju je pretrpeo poraz rezultatom 124:103.

– Dobro smo počeli utakmicu, ali smo izgubili kontrolu u drugoj četvrtini i u nastavku je sve išlo u njihovu korist. Nismo mogli da pogodimo ni otvorene šuteve, nismo pogađali slobodna bacanja, blokirali su nas… Izgubili smo i previše lopti, dozvolili ofanzivnih skokova… Bila je jednostrana utakmica – rekao je Nikola posle susreta u Teksasu.

Treneru timu iz Kolorada, Majku Melounu, daleko je teže pao poraz. Nagetsi su primili 62 poena iz reketa, 50 posle izgubljenih lopti i ofanzivnih skokova rivala…

– Veoma sam razočaran našim pristupom i uloženim naporom. Imali smo priliku da obezbedimo prvo mesto i nismo je uzeli za ozbiljno, jer smo odigrali neprihvatljivo. Ako budemo ovako igrali, lagano ćemo ispasti u prvoj rundi. Jokić se mučio. Bio je van tima tri utakmice, nedostaje mu ritma, samopouzdanja. Imao je osam izgubljenih lopti, mi kao tim smo imali 20… Postavio je lestvicu veoma visoko i znam da, kao i ostatak tima, može da bude mnogo bolji.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari