Trener Filadelfije: Embid treba da bude MVP, nije mi namera da ocrnim Jokića 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Regularni deo sezone u NBA ligi sveden je na još nekih desetak utakmica. Samim tim, nadmetanje za MVP nagradu u punom je jeku. Simpatizeri ističu svoja mišljenja, a među njima, trener Filadelfije poprilično je naklonjen svom pulenu.

na poslednjem „preseku stanja“ Džoel Embid bio je na prvom mestu najvećih kandodata za MVP nagradu. Kamerunac zaista igra na visokom nivou u kontinuitetu. Najbolji je strelac NBA lige ove sezone (33,6 poena) i pritom je vrlo dominantan u zaštiti reketa.

Njegov najveći takmac, baš kao i prošle sezone, u trci za prestižno priznanje jeste Nikola Jokić. Poslednji dvostruki i aktuelni osvajač MVP priznanja prema uticaju na igru saigrača je neprikosnoven, ako i kada je kompletan statistički učinak u pitanju (maltene je na tripl-dabl proseku – 24,7 poena, 11,9 skokova i 9,9 asistencija).

Ipak, postoji mišljenje na osnovu kojeg bi Embidu trebalo da pripadne priznanje. Kamerunac je u strahovitoj seriji utakmica na kojima pstiže 30 i više poena.

Dok Rivers, trener koji već godinama sarađuje sa Embidom u Filadelfiji, ubeđen je da njegovom centru treba da pripadne priznanje, napominjući da je prošle sezone nepravdeno zakinut za isto.

– Trudim se da se ne mešam u ovu temu. Ali, Džoel je MVP. I prošle godine je trebalo da bude MVP. Mislim da nema potrebe da vodim kampanju i to ne radim, za tim nema potrebe, jer dokazi su tu.

Prekaljeni stručnjak i NBA šampion sa Boston Seltiksima 2008. smatra da u proceni dometa Džoela Embida ne percipira potcenjivački učinke Nikole Jokića, Janisa Adetokunpa, Džejsona Tejtuma…

– Trebalo bi da slavimo momke u ligi. Janis, Džejson Tejtum, Džoker – svi su sjajni. Sve ih poštujem. Ne znam šta se dešava u poslednje vreme, ali čini mi se da biste uzdigli jednog, morate da omalovažavate drugog. Ne, ovde to nije slučaj. Svi su odlični. I nema ništa loše u tome da se kaže, po meni je Džoel najbolji iz te grupe momaka. Nije mi namera nekoga da ocrnim, moramo da zaustavimo ovo što se trenutno dešava – tvrdi Rivers, šef struke Filadefije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari