Trener hvali Bogdana 1Foto: EPA/ WU HONG

Takmičarska sezona u NBA počinje 24. decembra, a Bogdan Bogdanović u obećavajućoj formi dočekuje debi u dresu Atlante, protiv Čikaga, što je potvrdio i finom partijom u velikom preokretu svog novog kluba u predsezonskom meču sa Memfisom (117:116).

Da se srpski reprezentativac polako, ali sigurno privikava na novu sredinu potvrdio je sa novih 10 poena i sedam asistencija, ovog puta za 28 minuta na terenu.

Doskorašnji šuter Sakramento Kingsa pogodio je 3/5 sa linije penala, 2/7 za dva i 1/5 za tri poena, zabeleživši uz to dva skoka.

– On je momak koji odlično donosi odluke. Pokazao se dobro u ulozi aistenta i plejmejkera, a znamo da dolazi vreme kada će ući i u šutersku formu – tako je trenutnu košarku novopečenog člana Hoksa ocenio njegov trener Lojd Pirs, u isto vreme zadovoljan i činjenicom da su njegovi puleni iz konstantnog minusa uspeli da prešišaju rivala.

Grizlisi su imali 100:87 na (oko) osam minuta do kraja, ali je posle pogotka Bogdanovića, ekipa Atlante krenula u odlučujuću seriju.

Sa 16:0 stigli su do izjednačenja, da bi Brandon Gudvin doneo minimalno slavlje.

Za to vreme, u uzbudljivoj završnici su Vašington Vizardsi savladali Detroit (99:96), a izraelski ruki srpskih korena Deni Avdija je tome doprineo zamalo dabl-dabl učinkom (devet poena, 10 skokova i dve asistencije). U preostalom meču NBA predsezone u noći između subote i nedelje, Orlando je dobio Šarlot (120:117), a zapaženu ulogu u pobedničkom timu imao je Nikola Vučević sa 18 poena i 12 skokova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari