Trener Ivanović posle pobede na svom debiju: Zvezda nije socijalna ustanova 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović rekao je posle utakmice 8. kola Evrolige u kojoj je njegov tim pobedio Asvel sa 71:67 da pojedini igrači moraju da pružaju više od onoga što trenutno prikazuju.

„U puno segmenata moramo da napredujemo, jer je ovo tim sa visokim ciljevima. Strašno puno – unutrašnja igra, spoljašnja, strpljenje u napadu… Pojedini igrači koji moraju puno više da daju, to je jedini način“, rekao je Ivanović, a zatim dodao:

„Teška utakmica, ali sa ovakvom publikom je lakše. Posle prvih 20 sjajnih minuta, drugo poluvremenu smo izgubili koncentraciju, intenzitet u odbrani, strpljenje u napadu. Ovom timu je veoma važno da veruje, a verovali smo do poslednjeg minuta. Prvo što sam video na treningu je da su momci čvrsti fizički, mentalno takođe, ali mentalno ima mekanih. Nema velike razlike između timova, igrača, nivo kvaliteta je manje-više sličan. Sve ekipe mogu da dobiju svakoga, a najviše zavisi od mentalnog spoja. Uvek verujem u rad i igrače sa kojima radim, pošto će morati mnogo da rade“.

On je prokomentarisao i činjenicu da je u duelu sa francuskim timom uvodio na teren svih 12 igrača.

„Sve zavisi od situacije na terenu, zavisi i od protivnika. Ne gledam da svakome udovoljim, ovo nije socijalna ustanova“. Izjavio je trener crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari