Trener Makabija: Došli smo da kontrolišemo i pritiskamo Zvezdu 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Fudbaleri Makabija bili su u Haifi bolji i konkretniji tim koji je diktirao ritam i kontrolisao sredinu terena. Barak Bahar, trener izraeslkog šampiona, na večerašnjj konferenciji, poručio je da će njegovi izabranici pokušati da sličnim stilom igre sutra na stadionu „Rajko Mitić“ sačuvaju prednost ostvarenu iz prvog susreta (3:2). Stručnjak modernih fudbalskih rezona, veruje i da će dupke puna Marakana biti savladiva tvrđava protiv Crvene zvezde (21.00) koja će imati određenu prednost u težnji da premosti poslednju prepreku za plasman u Ligu šampiona.

Makabi je na putu do plej-ofa Lige šampiona imao sličnih iskustava u Atini protiv Olimpijakosa, odnosno na Kipru, prilikom gostovanja Apolonu. Na oba gostovanja uspevao je izraelski šampion da nametne svoj stil igre, a Bahar ne vidi zašto to ne bi mogao da uradi i u Beogradu.

Izraelski stručnjak je poručio i da će korpulentni napadač Pijero, koji je u Haifi dao dva gola Zvezdi, biti spreman za sutrašnji meč i da je njegova povreda zadnje lože sanirana na adekvatan način.

„Trebalo bi da trenira i ne vidim razlog zašto ne bi igrao“, odagano je Bahar bilo kakve sumnje u vezi sa sutrašnjim nastupom Pijeroa.

„Došli smo da igramo našu igru. Da kontrolišemo, da pritiskamo, da budemo Makabi iz Haife. Moramo da znamo kako da reagujemo na situacije na terenu. Rizikovali smo kad smo bili u zaostatku kod kuće i uspeli smo da preokrenemo rezultat. Biće to jedna izbalansirana utakmica“, razmišljanja je trener izraelskog šampiona.

Detaljista, Bahar je pripremio ekipu i za mogućnost izvođenja penala, pogotovo jer više ne važi pravilo „gola u gostima“.

„Ako dođete do penala, bitno je ko je završio utakmicu. Da, radili smo na njima. Morate uvek da budete spremni.“

Makabi će nastupiti pred dupke punom Marakanom, ambijentom sa kojim se nisu susretali u Atini i na Kipru. Jesu navijači Olimpikosa bili strastveni, ali stadion nije bio dupke pun, kakav će sigurno biti sutra uveče.

„Stadion me ne opterećuje, imamo iskusne igrače. Ipak, moramo da se nosimo sa atmosferom i nema sumnje da ćemo to uraditi. Za razliku od Olimpijakosa, biće duplo veći broj navijača i vrelija atmosfera. Očigledno je da prtitisak kod oba tima postoji, a kako vreme bude prolazilo on će se prebaciti na njih. Otvaranje utakmice je svakako važno“, jasan je Bahar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari