Trener Nagetsa: Jokić je lice franšize 1Meč viner: Nikola Jokić Foto: EPA-EFE MIKE NELSON

U derbiju najboljih ekipa Zapada i Istoka, Denver je u Koloradu pobedio Toronto (95:86), vezao je treći trijumf bez trojice faktički startera (Geri Heris, Pol Milsap, Vili Barton) i tako još jednom potvrdio da poseduje kvalitet za najviše domete, prevashodno u svojoj konferenciji (20-9).

Nikola Jokić odigrao je još jednu partiju za pamćenje i analizu, demonstrirajući silu nad svim svojim čuvarima, olakšavši ujedno posao saigračima koji su imali uloge da odmene nosioce Toriju Kregu i Mejsonu Plamliju. Srpski as duel je završio sa 26 poena, devet skokova i četiri asistencije. Bio je to meč druge najbolje odbrane na Zapadu protiv drugog najkvalitetnijeg napada na Istoku. U takvoj konstelaciji Nagetsi su uspeli da rivala spuste na samo 14 poena u poslednjoj deonici i tako dođu do 10. pobede na poslednjih 12 mečeva, iako su sredinom treće četvrtine gubili i 13 razlike.

– On radi sve ono što je i potrebno da radi. On je lice naše franšize – uzbuđeno je delovao Majkl Meloun, trener Denvera svestan da Nagetsi nisu bili na čelu Zapada još od 1984.

Nikola Jokić je pak, iskoristio priliku da pohvali saigrače, pogotovo epizodiste koji su usled povrede nosilaca postali važan deo rotacije. Tori Kreg, primetno dobro funkcioniše sa Džamalom Marejem, atipičnim organizatorom igre, koji je u dobroj meri posvećen egzekuciji i po stilu igre više podseća na beka-šutera.

– Džamal jeste plejmejker, ali je takođe i poenter i može da se prilagodi uslovima igre. Zbog toga njih dvojica mogu da igraju zajedno. Kada igraju tako dobro, konstantno, mi smo jako dobar tim koji uvek ima jednog generala na parketu. Znaju da igraju košarku, razumeju se i svi volimo što ih imamo – poručio je Jokić

Kao klasična petica Mejson Plamli je svesno prihvatio ulogu rezerviste, centarskom tehnikom isključivo ka košu, bez polivalentnosti Jokića i Milsapa, potpuno se podredio kolektivu, što srpski as veoma ceni.

– Niko u ligi ne može da ga zaustavi, a pritom je fantastičan defanzivac. Cela situacija ga je ojačala, pokretan je igrač i može brzo da udara blokade i čini mi se da svakom protivniku zadaje mnogo problema – podvukao je najbolji košarkaš Denvera.

Sakramento je pokvario svečarsku atmosferu u Dalasu izazvanu prvom utakmicom Dirka Novickog pred navijačima Mevsa u njegovoj 21. odnosno poslednjoj sezoni u karijeri. Ekipa Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice (obojica u startnoj petorci) slavila je u Teksasu (113:120), uprkos sjajnoj partiji Luke Dončića (28p, 9as). Srpski tandem postigao je po 15 poena, s tim da je Bjelica imao i 10 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari