Trener Partizana objasnio zašto je njegov tim podbacio u drugom poluvremenu i dodao: Partizan zaslužio stalno mesto u Evroligi 1Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Trener košarkaša crno-belih Željko Obradović rekao je nakon utakmice u kojoj je njegova ekipa izgubila od Reala u Madridu (98:94) u petom meču plej-of serije Evrolige da je Partizan ove sezone pokazao da je klub koji zaslužuje stalno mesto u ovom takmičenju.

Takođe, on je objasnio uzroke pada u igri njegovog tima u drugom poluvremenu..

– Ne bi trebalo praviti veliku analizu i videti da smo igrali dva različita poluvremena. U prvom poluvremenu smo igrali odličnu košarku, iako nisam bio najzadovoljniji nekim odlukama u napadu i jer smo dopustili veliki broj poena. Real je ekipa koji ima kvalitet i ponos, uradiće sve što mogu da se vrate. Pokušao sam na svakom tajm-autu, čak i bez njega da probudim ekipu, da im kažem da moraju da budu koncentrisani do zadnje lopte, imali smo probleme u odbrani.

Real je šutirao fenomenalno za tri poena, mnogo lakih poena iz prodora. Čak i u najtežoj situaciji smo odigrali bar dobrih odbrana. Odigrali smo nekoliko dobrih odbrana, da se vratimo, jedan veoma dobar šut Pantera za tri poena koji je mogao do toga da izjednačimo nije ušao – rekao je Obradović, a zatim dodao:

– Kevin Panter je odigrao fenomenalno, pravi je lider, pravi je kapiten. Problem sa faulovima koji su imali visoki igrači. Smailagić je igrao samo devet minuta, imali smo probleme sa faulovima, to je i te kako bilo bitno. Lesor je imao četiri faula, baš kao i Dante. Gubili smo defanzivne skokove, sve ukupno je utisak da smo mi pomogli da izgubimo utakmicu, ali u svakom slučaju čestitamo Real Madridu to je veliki klub. I ova utakmica se završila na jednu loptu, moglo je da bude drugačije, tako je bilo i u prvoj, trećoj, četvrtoj utakmici i sada. To bi trebalo da bude veliko iskustvo da nam pomogne za ono što je ispred nas. Partizan se posle osam godina vratio u Evroligu, imamo mnogo razloga da budemo zadovoljni, sa velikim žalom da nakon 2-0 nismo uspeli da odemo na Fajnal-for. Video sam igrače u svlačionici, veoma su tužni, moraćemo da pronađemo snage, od petka kada počnemo pripreme za ABA ligu ovo moramo da zaboravimo, imamo veliki cilj da osvojimo ABA ligu – rekao je Obradović.

On je potom istakao da mu je cilj da Partizan bude stalni učesnik Evrolige.

– Danas sam prepodne video momke koji su došli sa Malte, navijači su Partizana su neverovatni, hvala im što su ovde, za podršku celu sezone u Evroligi. Partizan je klub koji bi trebalo stalno da bude član Evrolige, to sam rekao sada i španskim novinarima, svi ste bili svedoci koliko smo lepu sliku poslali, nema nikog ko ne želi da dođe u Beograd. Izborićemo se za taj status, veoma sam ponosan na sve što smo prikazali u Evroligi – izjavio je trener crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari