Trener Real Madrida u najavi prvog duela sa Partizanom: Željko Obradović je zver 1Foto: EPA-EFE/J.J.Guillen

Trener košarkaša Reala Ćus Mateo izjavio je na konferenciji za medije pred utakmicu sa Partizanom da njegov tim ima veliku šansu da se plasira na fajnal-for Evrolige.

– Uživamo u trenutku i spremni smo za ono što nas čeka. Imamo dobru šansu da odemo na Fajnal for. Znamo kako se igraju ove utakmice, šta je potrebno da bismo otišli dalje, da ostavimo kožu na parketu. Želimo da posle svake utakmice možemo da se pogledamo u oči i kažemo da smo uradili sve – izjavio je Mateo.

https://www.danas.rs/sport/gde-mozete-da-gledate-partizan-real-madrid-odlucujuce-meceve-za-odlazak-na-fajnal-for-evrolige/

Real je u nedelju uveče igrao meč ACB lige sa Huventudom, ali trener Madriđana smatra da umor ne sme da bude opravdanje za njegove igrače.

– Ne bih previše o umoru. Imamo važnu utakmicu i ne želim da razmišljamo o tim stvarima. Apsurdno je sada pričati o tome da li je trebalo da igramo u subotu ili nedelju, ujutru ili uveče. Ekipa se dobro oseća, oporavljeni smo, uprkos činjenici da smo u krevet legli tek posle 2.30 ujutru. Spremni smo i puni samopouzdanja. Svi su na 100 odsto – rekao je trener Reala.

Španski stručnjak osvrnuo se i na činjenicu da je na klupi crno-belih Željko Obradović, najbolji trener u Evropi.

– On je izuzetan. Gledao sam ga kako radi posao od mlađih dana i čak smo se sreli kada sam vodio mlađe kategorije Reala, a on osvojao trofeje sa klubom. Oduvek sam voleo da idem na njegove treninge i gledam ga kako radi. On je brutalan trener, zver na klupi i referenca za sve nas koji želimo da budemo dobri treneri. Ali, ovde se ne radi o trenerima, već igračima, jer oni će igrati utakmice, ne mi – izjavio je Mateo.

Prvi meč između Reala i Partizana igra se u utorak 24. aprila (20.45), a na fajnal-for plasiraće se ekipa koja prva dođe do tri pobede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari