Trener TSC-a: Očekuje nas zahtevna utakmica u Ivanjici, nismo izgubili samopouzdanje 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić rekao je danas da će gostovanje Javoru u Ivanjici biti jedna od najzahtevnijih utakmica u ovom delu sezone, kao i da ekipa nije izgubila samopouzdanje posle ubedljivih poraza od Brage u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

„Teren i stadion u Ivanjici su specifični, pri tom imaju kvalitetnu ekipu, defanzivno dobro organizovanu, koliko sam video svima prave problem i u ofanzivnoj tranziciji, a za to je najviše zaslužan moj kolega, legenda i bivši selektor Radovan Ćurčić“, rekao je Lazetić, preneo je klub.

Fudbaleri TSC-a gostovaće u nedelju ekipi Javora, u utakmici četvrtog kola Super lige Srbije.

TSC je u dosadašnjem delu prvenstva osvojio sedam bodova, dok je Javor osvojio dva boda manje.

Lazetić je dodao da će teren u Ivanjici biti veoma težak za igru.

„Očekujem mnogo drugih lopti, duela i tranzicija, sa njihove strane ofanzivnih, sa naše defanzivnih. Probaćemo da se na to adaptiramo i sastavimo najbolji tim koji može da se nametne. U svakom slučaju moraćemo da se prilagodimo njihovom terenu, budemo čvrsti u duel igri i tražimo svoje prilike“, rekao je on.

Trener kluba iz Bačke Topole osvrnuo se na ubedljive poraze od Brage (0:3 i 1:4) u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Mi ne gubimo samopouzdanje i momci dobro podnose negativne kritike koje su kod nas normalne, a i realnost je takva kakva je. Čestitao bih svima u klubu plasman u grupnu fazu Lige Evrope, što je velika stvar na koju treba da se fokusiramo“, dodao je on.

Lazetić je rekao i da je njegov tim bio oslabljen protiv Brage.

„Ne tvrdim da nije realno što smo obe utakmice protiv Brage izgubili sa po tri razlike, pogotovu što smo na prethodnoj veoma brzo primili golove i svi su se uplašili da ne bude i 100 golova u našoj mreži, a i to je u fudbalu moguće. Bili smo dosta oslabljeni, a i značaj meča je uticao na igrače da ne prikažu sve što znaju“, ocenio je on.

Trener TSC-a istakao je da mu je jasno da ljubitelji fudbala sada drugačije gledaju na njegovu ekipu, što najteže pada igračima u odbrani i golmanu.

„Bragi sam čestitao, naravno da sam znao da su bolji, ali ne toliko kako je izgledalo. Ne treba zaboraviti da su ove sezone uložili 22 miliona u tim. Takmiče se u vrhunskoj ligi i tek će se kroz sezonu pokazati koliko su kvalitetni. Definitivno ne treba da gubimo samopouzdanje obzirom da smo ovim porazom izborili grupnu fazu Lige Evrope. Idemo dalje i pokušaćemo da budemo sve bolji, na maksimalnom nivou i da dolazimo do dobrih rezultata“, rekao je Lazetić.

Vezni fudbaler Petar Stanić, koji je u TSC došao iz Crvene zvezde, rekao je da ekipu očekuje teško gostovanje u Ivanjici.

„Javor je imao dobar start i sigurno im se podiglo samopouzdanje. Očekuje nas dug put i neće nam biti lako, ali mi u svaku utakmicu ulazimo sa namerom da osvojimo sva tri boda, a tako će biti i na ovoj“, zaključio je Stanić.

Utakmica između Javora i TSC-a igra se u nedelju od 19.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari