Trening leči sve boljke 1Foto: Starsport

Košarkaši Partizana su pauzu usled obaveza reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo iskoristili da se „preslože“ pod upravom novog trenera Saše Filipovskog , za šta do sada nisu imali vremena.

Centar Nikola Janković kaže da su igrači prošli kroz mini pripreme, sa velikim opterećenjem na treninzima.

„Prošle nedelje smo imali tri dana po dva treninga, dan slobodno, pa opet dva treninga. Dosta vremena u kom smo se bavili sobom, individualnim radom i nekim stvarima koje ne možemo kada su utakmice. Mislim da je u pravom trenutku za nas došla i reprezentativna pauza i ovaj ekstra rad“, rekao je Janković za klupsku televiziju.

U Partizan se u međuvremenu vratio Aleksej Nikolić, nakon pozajmice u italijanskom Trevizu.

„Ali ne miruje, uželeo se košarke. Došao je 45 minuta pre početka treninga, i trenira sam. To je odlično, sigurno da će nam mnogo pomoći“, priča Janković.

Partizan već u subotu igra protiv Mornara u Baru u okviru ABA lige, a naredne srede ih očekuje važan meč u Evrokupu – Bahčešehir stiže u Beograd.

„Te dve utakmice mogu da anuliraju neke lošije partije iz prvog dela pre pauze i mogu mnogo da nam znače. Napravili smo dobar posao u poslednjih četiri-pet utakmica, a sa ove dve treba da zaokružimo priču, da se malo situacija smiri, da se iskristališu tabele i u ABA ligi i u Evrokupu. Sigurno će biti pakleno, posebno u Baru. Mornar je preozbiljna, šuterska ekipa, jednostavno mogu da igraju sa pet šutera na terenu. U predsezoni su nas dobili“, ocenjuje centar crno-belih.

Partizan će posle Bahčešehira u Evrokupu imati uzastopna gostovanja – prvo protiv Burža 15. decembra, a onda i dve nedelje kasnije protiv Venecije, u meču 7. kola koji je ranije bio odložen.

„Svaki meč je priča za sebe. Nije mi drago što moramo ponovo u Veneciju, jer put do tamo nije lak. Takva je situacija i bolje je i tako nego da nema košarke“, zaključio je Nikola Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari