Tri poraza opominju 1Đoković Foto: Beta/AP/Andy Wong

Posle očekivano lako odrađenog posla na startu zadnjeg ATP turnira u sezoni, protiv italijanskog autsajdera Matea Beretinija – 2:0 (6:2, 6:1), srpski teniser Novak Đoković poteru za prvim reketom sveta Rafaelom Nadalom nastavlja današnjim duelom sa svojim dužnikom Dominikom Timom.

Jeste ga naš as savladao u šest od njihovih devet duela, ali su tri pobede Austrijanca u četiri poslednja meča više nego dovoljan razlog za oprez i maksimalan angažman 32-godišnjeg Beograđanina u novom sučeljavanju s petoplasiranim na ATP listi.

Poslednji put je tas na vagi prevagnuo na Timovu stranu u polufinalu letošnjeg Rolan Garosa, kada je slavio u pet setova (6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5), a pre toga je bio bolji u ranoj fazi mastersa u Monte Karlu 2018. godine (7:6, 6:2, 6:3) i u 1/4 finalu RG 2017. (7:6, 6:3, 6:0). U međuvremenu ga je Novak teškom mukom izbacio u polufinalu mastersa u Madridu 2019. (7:6, 7:6), dok je četiri sezone pre toga bio nerešiva enigma za Dominika. Počev od mastersa u Šangaju 2014. (6:3, 6:4), preko turnira istog ranga u Majamiju 2016. (6:3, 6:4), grend slema u Parizu (6:2, 6:1, 6:4) i Masters kupa u Londonu 2017. iste te sezone (6:7, 6:0, 6:2), pa do mastersa u Rimu 2017. (6:1, 6:0).

– Tokom karijere uvek sam pokušavao i dalje pokušavam da igram perfektno koliko je to moguće, ali… usred borbe se jednostavno iznervirate zbog određene stvari bez obzira na rezultat. Ponekad me rezultat uopšte ne zanima koliko me brine egzekucija nekog udarca ili taktike. Samo se o tome radi – tako je o svojoj emotivnoj reakciji na izgubljen gem na sopstveni servis pri vođstvu od 4:0 2. setu meča protiv Beretinija govorio Đoković, a nekoliko sati kasnije Tim je u dva čina nadigrao favorizovanog Federera (7:5, 7:5).

– Mislim da je on trenutno najbolji. Dokazao je to u Bersiju, gde nekako nije igrao svoj najbolji tenis, ali je opet lako osvojio titulu. Verovatno, trenutno, najveći izazov koji postoji, je igrati sa Đokovićem – ovako je o svojoj profesionalnoj inspiraciji pričao Dominik Tim.

Rodžer Federer: Ništa novo

– Već 20 godina, skoro svake nedelje, igram pod rezultatskim pritiskom. Dakle, protiv Tima se nije ništa novo desilo, samo što više nemam pravo na kiks ako hoću dalje. Nisam nadigran u ovom meču, ali nisam ni iskoristio svoje šanse. Servis mi nije bio na potrebnom nivou, a to je dalje vodilo u druge probleme. Moram bolje u nastavku turnira. Beretini ima snažan prvi udarac i s njim može šta hoće, ali verujem da ću se ja dobro oporaviti i sigurno popraviti u odnosu na prvo kolo. – rekao je o prošlom i budućem protivniku Rodžer Federer.

Grupa „Bjern Borg“

II kolo

Federer – Beretini 15.00

Đoković – Tim 21.00

Grupa „Andre Agasi“

I kolo

Medvedev – Cicipas sinoć

Nadal – Zverev sinoć

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari