"Tri razlike, dva bodića, idemo dalje": Željko Obradović posle tesne pobede u ABA ligi 1Foto: Starsport

Trener Partizana mučenje protiv Cedevita Olimpije objasnio akumuliranim umorom ekipe.

Crno-beli su vodili tešku bitku sa slovenačkim timom, da bi ga slomili tek u finišu utakmice u Štark areni (76:73), uzvratili mu za tri vezana poraza u ABA ligi i zadržali vodeću poziciju.

„Znali smo da će biti teška utakmica protiv tima koji uvek igra sa ogromnom motivacijom protiv nas. Bilo je potrebno da igramo sa drugačijom energijom, međutim nismo počeli dobro i u takvom je tonu bila utakmica. Na sreću, nijednog trenutka Cedevita Olimpija se nije odlepila na veliku razliku, imali su pet poena, gde smo uspeli da odigramo najbolju odbranu, ali nismo rešavali u napadu.

Kako god, uspeli smo da dobijemo, čestitike igračima i hvala divnoj publici na energiju koju nam je dala. Izuzetno važna poobeda u ABA ligi. Sutra da krenemo da pričamo o Barseloni, ali to će opet biti više pitanje energije, želje i volje. Da shvate svi da moraju da pomognu timu, da ako je to dva minuta, budu dva minuta na pravi način.

Potrebni su svi igrači. Ko će imati svežinu, to je Lesor u ovoj situaciji. Da mi je neko rekao da će naš jedini igrač na poziciji pet igrati 13 minuta, Smailagić, rekao bih da je to nemoguće, ali uspeli smo i tako da dobijemo utakmicu. Probao sam i sa Papapetruom i Ledejom. Očekujem od svih njih da glava i ono što je pokojni profa mene odavno naučio da umor dolazi samo iz glave. Telo? To ne postoji. Ko prihvati da nije umoran, ima i ta autosugestija, igraće dobro i izgledaće dobro…“ rekao je trener Željko Obradović.

Analizirao je trofejni stručnjak i zadnju četvrtinu, dotakavši se forme u kojoj se crno-beli nalaze uprkos napornom rasporedu. U susret predstojećim duelima sa Barselonom, Realom i Monakom u Evroligi.

„Primili smo sedam poena u poslednjoj četvrtini, dali 12, ali koga briga – tri razlike, dva bodića. Idemo dalje. Traže se rešenja tokom utakmice, stručni štab radi fenomenalne stvari. Pomoćni treneri u svakom trenutku na klupi pomažu sa pravim informacijama što se tiče napada ili odbrane. Hvala i igračima, od 16. decembra smo igrali 31 utakmicu i imamo 26-5 učinak. Veoma interesantna statistika, ali – nije dovoljno.

Moramo da nastavimo dalje, sve što je ispred nas u ABA ligi i Evroligi, znamo kakva je situacija i sve zavisi od nas, ali kad igraš protiv timova kao što su Barselona, Real i Monako, koji su ispred nas na tabeli i izgledaju kako izgledaju, znaš da te čeka paklen posao da bi izborio još neku pobedu i da se plasiraš među osam, što je, pretpostavljam, dobar rezultat“, zaključio je Željko Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari