Trijumf Partizana nad Albom obeležila sekvenca Alekse Avramovića: Nikad nisam sumnjao u sebe 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Samo jedna, napadački izuzetno efikasna četvrtina, bila je dovoljna košarkašima Partizana da matiraju Albu (88:74) i značajno povećaju šanse za mesto u TOP 8 Evrolige.

Pokazali su Berlinci i protiv Partizana koliko mogu biti neugodni; vodili su i imali prednost na kraju druge četvrtine, međutim, u trećoj je Partizan pokazao koliko može biti kvalitetan i produktivan u napadu.

Crno-beli su u pomenutih deset minuta ubacili 35 poena, stekli dvocifrenu zalihu dovoljnu da se rival na kraju rutinira.

Na skoru 14-12, Partizan posle 26. kola zauzima šestu poziciju na tabeli na kojoj bi i trebalo da ostane do kraja ligaškog dela.

Aleksa Avramović, sa 19 poena, postavio je lični evroligaški rekord. Vezao je u drugoj deonici 11 poena, ubacio tri trojke, međutim, odmah potom je struka pokazala reakciju, koja nije bila vezana za njegov promašaj sa distance.

– Nije me izbacio zbog četvrtog šuta za tri, nego zbog primljene trojke Mado Loa, spavao sam u odbrani i to je razlog zašto sam zamenjen – objasnio je Avramović.

Nakon duge pauze, prouzrokovane prelomom ruke, 29-godišnji bek se polako vraća u željeni ritam.

– Osećam se dobro, znam da imam poene u rukama, moram da podignem intenzitet odbrane, u napadu će se posle lako proizvoditi poeni. Nikad nisam sumnjao u sebe, znam šta mogu i idem dalje, bio sam dugo van terena, izgubio sam ritam, naravno period adaptacije je potrebn svakome, tako je i meni bio. Idemo dalje, nema odmora.

Prija crno-belima činjenica da se već izvesno vreme nalaze u zoni plej-ofa. Naredna turneja po Italiji i duplo kola iduće nedelje u znantoj meri bi mogli da utiči na konačni plasman košarkaša Partizana u Evroligi.

– Slagaću vas ako kažem da ne gledamo tabelu i ne pratimo ostale rezultate. Čuli smo u svlačionici da je Zvezda izgubila i da je Efes pobedio, za ostalo ne znamo.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari