Trinkijeri: Nemoguće je iskopirati NBA ligu 1foto EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Andrea Trinkijeri, trener minhenskog Bajerna, pridružio se sve brojnijim svojim kolegama koji smatraju da je trenutni sistem u Evroligi sa 18 klubova i dvokružnim igranjem pre četvrtfinalne faze poguban po igrače i samo košarku kao igru.

Sa ovakvim sistemom Evrolige, koji podrazumeva i sedam nedelja duplog programa (utorak-četvrtak, odnosno sreda-petak) neretko se dešava da klubovi sedmično odigraju i po tri utakmice.

Baš kao Etore mesina, Željko Obradović, Šarunas Jasikevičijus… i Trinkijeri smatra da se nešto mora promeniti.

„Previše utakmica, jednostavno, previše. Pokušavamo da iskopiramo NBA ligu, to mi je jasno, ali NBA ima najbolji košarkaški proizvod i nemoguće je tako nešto samo prekopirati bez svega što ide uz NBA ligu“, jasan je Trinkijeri.

Detaljnije je analizirao situaciju nekadašnji trener Partizana.

„Regularna sezona u NBA ligi ima 82 utakmice, a to znači da imate 82 prilike da popravite poziciju na tabeli. Imate 30 timova, od toga 16 idu u plej-of. U Evroligi imamo 34 utakmice. Od 18 timova, osam ide dalje i u takvim okolnostima teško je uvek biti kvalitetan, teško da uvek možemo da vidimo kvalitetnu košarku kada se igra na svakih 48 sati. Značaj jedne utakmice u Evroligi i NBA ligi je nemerljiv. U Evroligi svaka utakmica je borba, rat… Rezultat svega toga su povređeni igrači i utakmice na mali broj poena“, objasnio je italijanski stručnjak.

„Nisam osoba koja će pronaću odgovor na sva ova pitanja. Ne krivim igrače, ne kivim timove za utakmice sa vrlo malo poena“, jasan je šef struke minhenskog Bajerna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari