Trka počinje crveno-belim derbijem 1 foto: Nikola Mitic / STARSPORT

Ko se uželeo domaćeg fudbala sledi mu četvorodnevna zabava, jer se prvo kolo Superlige za sezonu 2021/2022. proteglo od ovog petka do sledećeg ponedeljka, s tim što je najatraktivniji od osam mečeva, između šampiona Crvene zvezde i člana „velike srpske trojke“ Vojvodine, već večeras na programu.

– Vojvodina je mnogo promenila, počev od trenera do igrača. Podmladili su se. Znam Đoleta vrlo dobro, fajter je i napreduje, i preneće energiju na momke. Nama su ciljevi jasni, a svaka sledeća utakmica najvažnija – priča strateg crveno-belih Dejan Stanković, inače vrlo zadovoljan stanjem novajlija, pre svih viđenih startera Dragovića i Krstičića, ali i talentom Stanića, kao i starosedelaca poput Rodića, pa konstatuje “imamo dve fenomenalne ekipe i uvek možemo da odmorimo igrače”.

Za domaće crveno-bele to će biti više od bitke za premijerne bodove u napadu na petu vezanu titulu i 14. trijumfalnu recku u nizu u duelima protiv „lala“, jer bi u duelu sa Novosađana trebalo da promovišu tim i igru za gostovanje starom znancu Kairatu, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sledeće srede u Kazahstanu. Nakon što je ovaj u 180 minuta izbacio Makabi iz Haife.

– Igraju vrlo direktno. Makabi je talentovaniji i organizovaniji, ali oni su imali problem prijateljskih utakmica. Videla se ta razlika u takmičarskom ritmu. Kairat je dosta grešio, ali i stizao da ispravi. Da su se sreli kasnije, siguran sam da bi ishod bio drugačiji… Nema alibija i pričanja, jer mi imamo cilj. Videli smo Kairat, šta i koliko mogu. Imaju Vagnera Lava na čudnoj poziciji, čak i nije devetka. Nemaju konstrukciju, ne žele da prave igru, igraju bez rizika… – zvuči spremno Stanković.

Novi trener gostujućeg sastava Slavoljub Đorđević voleo bi da bude prekinuta crna rezultatska serija u susretima ova dva kluba, ali nekadašnji Zvezdin štoper ništa ne obećava. Tek mu ne pada na pamet da preti nekome ko je kao niko drugi u Evropi za četiri godine samo četiri puta poražen.

– Imamo privilegiju da igramo u prvom kolu na Marakani, gde će biti dosta publike, očekujem da momci izađu hrabro kao što smo radili u jakim pripremnim mečevima. Utakmica sa Makabijem, odnosno malo više disciplinovana i tvrda igra, sa kontranapadima, trebalo bi da bude neki naš model za jače duele… Ne znam da li ćemo uspeti da ga sprovedemo u Beogradu, ali garantujem da ćemo se potruditi.. Crvena zvezda ima možda i najjači tim u poslednjih 10 godina, imaće i navijače na svojoj strani, čak je i tradicija uz našeg protivnika, biće jako teško…. Ali i mi smo veliki klub, u svakom meču idemo na pobedu – kaže naslednik Nenada Lalatovića, čiji je sadašnji posao posledica odličnog učinka na klupi Radnika iz Surdulice.

Statistika kaže da je Crvena zvezda u ovom veku na otvaranjima prvenstva upisala osam pobeda, sedam remija i pet poraza.

Odvikli se od publike

– Srećni smo što kreće prvenstvo. Igrali smo dobar fudbal, ostvarili rezultate… Kad se tako nešto uradi stavi se tačka i krene ponovo od nule. Pripreme su prošle fenomenalno, šteta što nije bilo i jačih utakmica, ali smo ispunili sve ono što smo zamislili… Drago mi je što će stadion biti otvoren za navijače. Prvih 15 minuta u Gracu svi smo se zbunili zbog atmosfere i pravog pritiska sa tribina… – kaže Dejan Stanković.

Otvoreno „pola“ tribina, karte do 400 dinara

Posle godinu dana tišine, ove noći će se opet čuti navijačka pesma na „Rajku Mitiću“, jer je odobrena prodaja karata za polovinu kapaciteta tribina. Cene karata su: 200 (Sever), 300 (Istok) i 400 dinara (Zapad), dok se mesta u VIP ložama naplaćuju od 1.000 do 5.000 dinara. Ulaznice su već na blagajnama i u onlajn prodaji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari