Trka za 2034: Hoće li Mundijal najzad doći na Peti kontinent? 1Foto: EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Tek što je odlučeno da će na stogodišnjicu svetskog fudbalskog prvenstva domaćini 2030. biti Španija, Portugalija, Maroko, Urugvaj, Argentina i Paragvaj, povele su se priče o organizatoru za 2034.

Erik Tohir, predsednik Federacije fudbala Indonezije, poslovni čovek koji je od 2013. do 2018. bio vlasnik italijanskog velikana Intera, obelodanio je planove da se mundijal dovede u njegov deo sveta.

„Razgovaramo o zajedničkoj kandidaturi sa Australijom. Kada sam posetio Maleziju i Singapur, stekao sam utisak da su zainteresovani da nam se priključe“, rekao je Tohir za „Sidnej Morning Herald“.

Ranije je Svetska fudbalska federacija (FIFA) pozvala Aziju i Okeaniju da se upuste u trku za 2034, a pogotovo Australiju s Okeanijom, jedini kontinent koji nikada nije bio domaćin fudbalerima, ali se s Novim Zelandom pokazala u najboljem svetlu kao organizator svetskog šampionata ženskih reprezentacija nedavno.

Britanski „Dejli mejl“, međutim, piše da će domaćin 2034. gotovo sigurno biti Saudijska Arabija, koja je u bitku krenula ovog leta dajući basnoslovne pare za dovođenje vrhunskih igrača u svoju ligu.

Poslednji rok za pismo o namerama je 31. oktobar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari