U Atini "gori lampica" 1Foto: EPA-EFE/ SEDAT SUNA

Ostala su još četiri kola do kraja regularnog dela Evrolige, a prvog dana 27. jedini rezultatski zanimljiv meč, u kontekstu borbe za mesto u plej-ofu, odigraće se u Atini.

Olimpijakos će ugostiti Bajern, koji se nalazi u najvećoj rezultatskoj krizi od početka sezone. Derbi je zakazan u Istanbulu gde Efes protiv CSKA želi da potvrdi dobru formu i što ranije „zacementira“ četvrto mesto. Barselona će dočekati nejaku Gran Kanariju, baš kao i Fenerbahče Budućnost. Inače, ovo će biti poslednja nedelja duplog programa do početka plej-ofa.

Olimpijakos u prethodnom kolu nije izdržao u Milanu. Do početka drugog poluvremena činilo se da Oli kontroliše ritam utakmice, a onda su u nastavku isplivale konstantne boljke: loš šut za tri poena i slaba odbrana na perimetru. Sve navedeno Olimpijakos će imati da reši i večeras ali bez pomoći Vasilisa Spanulisa, koji se u Milanu pridružio ranije povređenima Strelnieksu, Agravanisu, Bogrisu, dok je Tima prosleđen Himkiju do kraja sezone. Crveno-beli su na poslednjih sedam utakmica u Evroligi doživeli šest poraza i kao nikada ranije, čini se, u Atini su kapitulirali četiri puta. Pregršt ofanzivnih problema za peti najlošiji napad u Evroligi Bajern će pokušati da iskoristi u okolnostima koje su ove sezone nesvojstvene za izabranike Dejana Radonjića. Osim četiri izgubljena meča, na poslednjih pet evroligaških, Bavarci su u kratkom vremenskom roku doživeli jedina dva poraza u domaćem šampionatu.

U Efesu euforično dočekuju meč sa CSKA nakon briljantnih partija i pobeda nad Barselonom i Makabijem. Ergin Ataman zaista može biti ponosan na svoje izabranike i napadački potencijal sjajnih individualaca Moermana, Micića i Larkina uklopljen u funkcionalnu timsku igru.

– CSKA ima zaista puno rešenja i kreacije u spoljnoj liniji. Pod košem se mogu pohvaliti odličnim atletama u likovima Otela Hantera i Kajla Hajnca. Ofanzivno gaje stil vrlo sličan našem; na gotovo svim pozicijama imaju pametne igrače koji su u stanju da kontrolišu ritam. Imaćemo veliku želju da im se revanširamo za poraz u Moskvi i uz pomoć naših navijača siguran sam da ćemo biti sposobni za tako nešto – poručio je turski stručnjak na klupi Efesa.

Raspored i tabela

27. kolo

utorak

Efes – CSKA 18.00

Fenerbahče – Budućnost 18.45

Olimpijakos – Bajern 20.00

Barselona – Gran Kanarija 21.00

sreda

Darušafaka – Himki 18.15

Panatinaikos – Baskonija 20.00

Makabi – Žalgiris 20.05

Real – Milano 21.00

1. Fenerbahče* 22-4

2. CSKA* 20-6

3. Real* 20-6

4. Efes 17-9

5. Barselona 15-11

6. Baskonija 14-12

7. Milano 14-12

8. Olimpijakos 13-13

9. Panatinaikos 13-13

10. Makabi 12-14

11. Bajern 12-14

12. Žalgiris 11-15

13. Himki 9-17

14. Gran Kanarija 7-19

15. Budućnost 6-20

16. Darušafaka 3-23

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari