U Bajernu kuju planove, ali iz Juventusa uveravaju: Dušan Vlahović nije na prodaju 1Foto: EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Uprkos tome što su i definitivno ostali bez deset bodova ove sezone i bez obzira na to što im je ugrožen plasman u Ligu šampiona, crno-beli ne žele da se odreknu najtalentovanijeg napadača.

Juventus je, čini se, zasluženo kažnjen oduzimanjem deset bodova ove sezone zbog finansijskih malverzacija i namernog naduvavanja cene svojih fudbalera na tržištu kako bi „ispeglao knjige“.

Poslednja presuda Saveznog apelacionog suda čini se i da će biti konačna, uprkos tome što Stara dama ima pravo žalbe.

Sa tolikim minusom (sedmo mesto, 59 bodova), na dva kola pre kraja sezone u Seriji A, Juventusu je ugrožen plasman u Ligu šampiona. Posebno nakon sinoćnjeg blamantnog poraza od Empolija (4:1).

Najveći klubovi u Evropi pomno prate situaciju u Juventusu, želeći da iskoriste trenutak i proberu ono najbolje u ekipi što bi mogli da dobiju i ispod tržišne vrednosti, naročito jer bi Stara dama mogla da ostane bez više desetina miliona evra, a već je opterećenja dugovanjima.

Nemački mediji uveliko pišu da bi krajem maja, za kada je zakazana sednica Upravnog odbora Bajerna, velikan iz Minhena mogao da donese odluku u vezi sa slanjem konkretne ponude Juventusu za Dušana Vlahovića.

Neke su projekcije da bi Bavarci mogli da cenu obeštećenja zaokruže na 70 miliona evra.

Uprkos veoma složenoj situaciji, Frančesko Kalvo, vodeći operativac Juventusa zadužen za fudbalska pitanja, tvrdi da Srbin nije neko čiji je transfer moguć tokom letnjeg prelaznog roka.

– Glasine nisu nešto što možemo da kontrolišemo, ali tržište još nije ni otvoreno. Dušan nije na prodaju. Zadovoljni smo trudom koji ulaže, iako svako u životu može bolje.

Kalvo se prvi obratio javnosti u ime kluba, a nakon donešene presude Saveznog apelacionog suda.

– Moguća je još jedna žalba, ali prvo moramo da pročitamo presudu u narednih nekoliko dana. Prvi utisci su negativni, nismo zadovoljni kaznom. Očekivali smo je još pre utakmice (sa Empolijem, prim.aut), ali je sada prerano za komentar. Pravimo kontinuiranu analizu tokom sezone, radimo to da bismo se poboljšali, a cilj nam je da se vratimo pobedama. Svi naši planovi za sledeću sezonu su usmereni ka pobedi. Bila je ovo komplikovana i nepredvidiva sezona u kojoj timu pripada velika zasluga što se do kraja bori u prvenstvu i za ligu Evrope. Igrači i trener su dokazali da su sjajni ljudi koji su zadržali fokus kada su se borili protiv svakoga i svačega.

Nakon ispadanja u polufinalu Lige Evrope od Sevilja, a posebno posle debakla od Empolija, u javnosti se sve više piše o tome da bi Masimilijano Alegri mogao da dobije otkaz.

Iako su njegovim načinom rada nezadovoljni i pojedini fudbaleri Juventusa (Vlahović, Kjeza, Kvadrado, Di Marija) uprava ne namerava da izvrši promene na čelu struke.

Jednostavno, preveremeni rastanak sa Alegrijem koštao bi Staru damu više od 20 miliona evra.

– Postoji bezuslovno poverenje u Alegrija. Sa njim gradimo budućnost, to je nesumnjivo. Radimo sa njim i Federikom Kerubinijem na Juventusovoj budućnosti, kako bismo klub vratili na pobednički put. Imamo još dve važne utakmice da odlučimo gde ćemo igrati sledeće sezone i to će uticati na strategiju za prelazni rok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari