U Beograd stigli i najtrofejniji paraolimpijci 1

Na aerodrom Nikola Tesla sleteli su najtrofejniji srpski paraolimpijci na ovogodišnjim Paraolimijskim igrama, a na dočeku su ih obradovali panoi sa njihovim likovima u prirodnoj veličini kao i brojna rodbina i prijatelji.

 

Stonoteniseri su u Riju osvojili zlato, srebro i dve bronze i tako obezbedili četiri od ukupno devet medalja za Srbiju.

„Divno je biti deo paraolimpijske porodice. Hvala svima na divnom dočeku “ rekao je Mitar Palikuća koji je pokrenuo lavinu medalja na Igrama u Riju, osvojivši prvu medalju za Srbiju.

Najveći uspeh postigla je Borislava Perić–Ranković koja je u u finalu odnela ubedljivu pobedu sa 3:0 u setovima i zvanično postala šampionka sveta u stonom tenisu. Borislava i Nada su nakon trijumfa u signlu, zajedničkim snagama u dublu osvojile još jednu srebrnu medalju.

„Hvala svima koji su došli da nas dočekaju. Oni su nam ulepšali uspeh i bez njihove podrške nismo mogli da uradimo ništa. Verujem da će naredne Igre biti još bolje“, rekla je Borislava.

Naši paraolimpijci su još jednom dokazali da su ne samo šampioni na terenu već i šampioni svaki dan.

„Imam veću tremu nego kada sam igrala. Jako sam srećna i zadovoljna zbog podrške koju smo imali. Teško je bilo šta reći sem veliko hvala – poručila je Nada Matić.

„Svi su uradili odličan posao. Nadali smo se jednoj medalji, a napravili smo pravo čudo. Borislava je pobedila najbolje na svetu, Mitar je prvo igrao fudbal, a sada u stonom tenisu ima evropsku, svetsku i olimpijsku medalju“, poručio je selektor Zlatko Kesler.

Poslednja grupa sportista iz Rija stiže večeras kada ćemo dočekati atletski tim Srbije koji predvode zlatni Željko Dimitrijević, srebrni Miloš Mitić i bronzani Nemanja Dimitrijević. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari