U Denveru sada znaju od kog "pauka" moraju da se plaše: Durantula je "otrov" za Jokića i društvo 1Foto: AP/David Zalubowski

Aktuelni šampioni drugi put zaredom poraženi kod kuće od Finiks Sansa (97:104).

Nagetsi mogu biti ponosni na partije pružene tokom marta meseca, s obzirom na to da su u tom periodu ostvarili 11 pobeda vrativši se na čelo Zapadne konferencije (51-22).

Ipak, jedan podatak, odnosno činjenica trebalo bi da ih pozove na oprez. U noći između srede i četvrtka drugi put uzastopno poraženi su od Finiks Sansa.

Alarm mora biti pojačan time što su oba puta izgubili meč kod kuće što je, u suštini, pravi raritet ako se pogleda ukupan učinak aktuelnih šampiona kada su u pitanju utakmice u Koloradu (29-7).

Sansu su to uradili u roku od samo tri nedelje, pošto su prvi put slavili u Denveru 6. marta.

Oba puta fatalnim po Nagetse ispostavio se Kevin Durant, koji je još na početku karijere dobio nadimak Durantula po čuvenoj zmiji tarantuli.

Na početku meseca srušio je Nikolu Jokića i društvo ubacivši 36 poena, dok je u noći između srede i četvrtka imao skor od 30 poena.

Srpski centar pokušao je da mu replicira sa 22 poena, deset asistencija i devet skokova.

Razliku na meču napravio je odnos uspešnosti u šutu sa distance. Gosti su šutirali impresivnih gotovo 50% (16/33) dok su Nagetsi duel završili sa 25% realizacije (10/40).

Ovoga puta osetilo se odsustvo Džamala Mareja koji je protiv Sansa propustio trći uzastopni meč.

Jokić je 22 poena dao za 41 minut, a iz igre je šutirao 9/16 (1/5 za tri i 8/11 za dva, uz 3/3 sa penala). Dvocifren košgeterski učinak imali su i Eron Gordon (18 poena), Majkl Porter Džunior (18), Kentavijus Koldvel Poup (13) i Redži Džekson (11 poena).

Kevin Durent je za 37 minuta postigao 30 poena uz 13 skokova, a iz igre je šutirao 12/20 (3/4 za tri, 9/16 za dva, 3/3 slobodna bacanja). Devin Buker ubacio je 17 poena, Grejson Alen 13, Erik Gordon i Bredli Bil po deset.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari