Micićeve "kreativne čarolije" i Bogdanova konstantnost za pobede Šarlota i Atlante 1Foto: AP/Nell Redmond

Reprezentativci Srbije pružili kvalitetne partije i imali važne uloge u trijumfima Šarlota nad Klivlendom (118:111) odnosno Atlante protiv Portlanda (120:106).

Hornetsi su odavno izgubili svu nadu kada je u pitanju borba za mesto u plej-ofu Istočne konferencije. Negde od Ol-star vikenda počela je svojevrsna audicija za igrače kada je u pitanju naredna sezona i nekako se nameće utisak da će Vasilije Micić sigurno biti u trening kampu u oktobru mesecu.

Reprezentativac Srbije odigrao je odlično i bio je jedan od ključnih igrača u preokretu Šarlota protiv Klivlenda.

Uspeo je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i osvajač Evrolige sa Efesom da dođe do drugog dabl-dabl učinka u svojoj kratkoj NBA karijeri.

Za 34 minuta u igri, Micić je ubacio 11 poena, pokazavši svoje kreatorske sposobnosti i talenat u formi čak 12 uspešnih dodavanja.

Hornetsi su u jednom trenutku zaostajali 14 poena ali su predvođeni rukijem Brendonom Milerom (31p) i Vasilijem Micićem napravi preokret vredan 18. trijumfa u takmičarskoj godini (18-54).

Srbinu je meč sa Klivlendom bio drugi u dresu Hornetsa na kojem je ostvario dabl-dabl učinak. Prvi put je imao pomenuti učinak protiv Bruklina u formi 12 poena i 10 asistencija.

Solidan je bio i Aleksej Pokuševski, potencijalni reprezentativac Srbij, koji je duel završio sa 10 postignutih poena, uz sedam skokova.

U porazu Vašingtona od Bruklina (122:119) Tristan Vukčević nije uspeo da se upiše među strelce. Bio je to njegov treći meč u kratkoj NBA karijeri.

Netse je do trijumfa predvodio Kameron Tomas sa 38 poena. Istovetan košgeterski učinak na drugoj strani imao je Džordan Pul.

Houksi su kod kuće bili bolji od Portlanda. Deluje da će uspeti da obezbede deseto mesto na Istoku, poslednje koje vodi u plej-in (33-39).

Bogdanović je odigrao još jedan kvalitetan meč koji je završio sa 16 poena. Atlanta je vezala treći trijumf zaredom, i na deset utakmica do kraja regularnog dela sezone ima pet pobeda više u odnosu na prvog pratioca Bruklin.

Duel sa Blezersima bio je peta uzastopna utakmica za popularnog Bogija na kojoj je ubacio 16 i više poena.

Dežonte Marej nastavio je s odličnim partijama, pošto je bio najefikasniji igrač Atlante s 30 poena i treći put od poslednje četiri utakmice došao do učinka od 28, 29 ili 30 poena. Garison Metjuz dao je 21 poen, Bogdanović 16 (7/16 iz igre, 2/7 za tri), Klint Kapela 13, Deandre Hanter 13 i Dilan Vindler 11 poena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari