Metaloplastika na Banjici savladala Partizan 1Metaloplastika Partizan Foto: RK Partizan fb

Rukometaši Metaloplastike u 11. kolu plej-ofa Superlige Srbije zabeležili su pobedu u gostima, savladavši ekipu Partizana rezultatom 31:30 (15:17).

Partizan je u većem delu utakmice imao prednost, ali je Metaloplastika u finišu meča, uspela da preokrene rezultat u svoju korist.

Šapčani su u 53. minutu poveli pogotkom Aziz Aidi Mohameda 28:27, a Marko Srdanović je pola minuta pre kraja meča, kontranapadom postigao pobednički gol, i omogućio Metaloplastici pobedu, posle dva uzasopna poraza u šampionatu.

Srdanović je bio najefikasniji na utakmici, sa sedam pogodaka, Mohamed je dodao šest, a Vojislav Brajović pet.

U ekipi Partizana Stefan Petrić je zabeležio osam, Veljko Popović šest, a Nemanja Živković i Uroš Kojadinović po pet golova.

Šapčani su tri kola pre kraja prvenstva, peti sa 12 bodova, dok su crno-beli ostali na drugoj poziciji sa 14 bodova, osam manje od šampiona, novosadske Vojvodine.

Duel je pored takmičarskog, imao i humanitarni karakter.

Sav prihod od prodatih ulaznica išao je Matiji Trivunoviću, koji je ranije nosio dres Partizana, a sada je igrač Metaloplastike.

Trivunović je zbog požara, koji je izbio u zgradi u kojoj je živeo, ostao bez porodičnog doma.

U sledećem kolu Metaloplastika na svom terenu, u nedelju 15. maja od 19 časova u hali Zorka, dočekuje ekipu Rudara iz Kostolca, koji je trenutno na pretposlednjem mestu na tabeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari