Lejkersi besni na sudije, Lebron upire prstom na "odeljenje za reprize": Ovo je besmisleno i neverovatno glupo (VIDEO) 1Foto: Fonet/AP

„Jezerdžije“ se teško mire sa porazom od Denvera u drugom meču prve runde plej-ofa Zapadne konferencije (101:99).

Fantastičan meč odigran je u Koloradu. Lajkersi su kontinuirano vodili 48 minuta i na kraju su morali da se pomire sa kapitulacijom nakon što je Džamal Mari u poslednjim sekundama pogodio težak šut preko ruke Entonija Dejvisa vredan trijumfa i vođstva u seriji 2:0.

Bio je to deseti uzastopni trijumf Nagetsa nad 17-stostrukim NBA šampionom koji je, prema načinu na koji je ostvaren, posebno zaboileo Lebrona Džejmsa i saigrače.

U analizi učinjenog, Lebron je posle meča akcentovao neke odluke sudijske trojke na čelu sa prekaljenim Fosterom, izdvojivši detalj sa kraja treće deonice koju su Lejkersi završili sa obećavajućih 79:69.

Na nekih 39 sekndi pre isteka 36. minuta Dianđelo Rasel je išao na prodor, u želji da mu izblokira šut Majkl Porter Džunior udario ga je u glavu. Iako su sudije momentalno dosudile prekršaj, iz Denvera su uložili čelendž. Sudije su morale da pogledaju snimak nakon kojeg su preinačile odluku, smatrajući da kontakt nije bitnije uticao na polaganje levorukog beka.

Činjenica da su sudije promenile odluku, iako je kontakt bio evidentan, veoma je iznervirala Lebrona Džejmsa, koji je na konferenciji posle meča upravo akcentovao pomenuti detalj u obrazloženju svog stava da je Denver imao domaćinsko suđenje.

– Ne razumem u šta se dešava u odeljenju za reprize. Rekao sam sigurno i ranije, Di-Lo je udaren u lice na prodoru. Šta će nam je*eni centar za reprize ako ćemo tako da ga koristimo? To je besmisleno. Besmisleno. I smeta mi. Žao mi je što ne mogu da vam odgovorim na vaše pitanje, ali to je s*anje. Onda sam video ono što se desilo na utakmici Siksersa i Niksa… Mislim, šta to radimo. Ovo je je*eno glupo.

Entoni Dejvis je bio još rezigniraniji, samo je izjavio „Džamal Mari je pogodio“ i napustio konferenciju. verovanto svestan da je dobrano doprineo preokretu domaćina, s obzirom na to da ga u poslednjoj deonici napadački nigde nije bilo.

Na kraju se prisutnima obratio Dervin Hem, šef struke Lejkersa, koji je delovao umerenije.

– Teško nam je palo nešto od onoga što su sudije svirale. Ili nisu svirale. Ali ne smete to da uzmete kao izgovor. Moramo da izađemo spremni da igramo bez obzira na to šta će da se svira. Mada već postaje prilično nezgodno. Cele sezone ti se sudi na jedan način, onda dođe plej-of i valjda sve ostane na tome kako će trojica arbitara na terenu da tumače svaku situaciju.

U nastavku izlaganja, nedovoljno dokazani stručnjak je ponovio da su pojedine sudijske odluke bile štetne po Lejkerse ali da upravo taj osećaj nepravde treba da bude motivacioni pokretač za njegove izabranike u trećem meču, prvom koji će se u seriji odigrati u Los Anđelesu, u noći između četvrtka i petka (4.00).

– Moramo da znamo da je pred nama izazovan period. I moramo da radimo. Jeste, teško je, neke sudijske odluke su nas zabolele… Peče sve ovo. Peče. I zapamatimo taj osećaj. Pa da im ga prenesmo sad kad se vratimo u Los Anđeles.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari