U Milanu zabrinuti: Kjer van terena šest meseci 1EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Odbrana Milana dobro je funkcionisala samo kada su štoperski tandem, u toku seozne, činili Fikajo Tomori i Simon Kjer. Nekako u približnom vremenskom intervalu, „rosoneri“ su ostali bez obojice štopera. Nakon što se povredio engleski defanzivac, na poslednjem meču, u Đenovi, danski fudbaler doživeo je povredu prednjih ukrštanih ligamenata, zbog koje ga očekuje šest meseci pauze.

Kapiten danske reprezentacije danas je podvrgnut artroskopiji kako bi sanirao povredu ukrštenog ligamenta levog kolena nakon povrede koju je doživeo u pobedi nad Đenovom u sredu.

Zbog iste je na nosilima napustio utakmicu već u prvom poluvremenu. Kako je procenjeno da pola godine neće moći da se bavi takmičarskim fudbalom, što znači da je vrlo verovatno završio sa tekućom takmičarskom godinom.

Trener Stefano Pioli definitivno će morati u januaru da pronađe novog štopera kako bi pojačao konkurenciju i eventualno ostao u konkurenciji za titulu, zbog čega ne iznenađuju natpisi italijanske štampe da „rosoneri“ kreću po potpis Nikole Milenkovića iz Fjorentine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari