"U vreme Vladimira Cvetkovića takve gadosti nisu smele da se izgovaraju ni na jednoj strani Brda": Milorad Kosanović šokiran Terzićevom uvredom na račun Partizana 1foto: Starsport

Bivši trener crveno-belih, za Danas, kaže da je pomenuti slučaj mnogo više od lične prostote.

Domaća fudbalska javnost odavno je oguglala na razmenu otrovnih strelica na relaciji Ljutice Bogdana 1 – Humska 1, jer je besprizorna razmena saopštenja, tačnije teških optužbi na račun druge strane, bez zrnca samokritike, postao uobičajen način komunikacije vrhuški Crvene zvezde i Partizana.

Toliko nenormalno normalan da je izostala ikakva reakcija na deo obraćanja medijima Zvezdana Terzića u kom je generalni direktor crveno-belih, zbog učestalih žalbi crno-belih na suđenje ove sezone u Superligi Srbije, kolege iz komšiluka nazvao „plači…..ma“.

„U vreme Vladimira Cvetkovića takve gadosti nisu smele da se izgovaraju ni na jednoj strani Brda (Topčiderskog, prim. aut). Ni u Crvenoj zvezdi, gde je tako dugo i uspešno radio posao generalnog sekretara, ni u Partizanu. Sa njegovim odlaskom nestala je gospodština u komunikaciji naša dva najveća kluba, pa je ova izrečena uvreda samo vrh jednog kontinuiranog procesa urušavanja pravih vrednosti“, kaže Milorad Kosanović na početku razgovora za Danas.

Bivši trener crveno-belih smatra da pomenuti nastup u javnosti jednog čoveka ne bi trebalo posmatrati kao izolovan slučaj.

„Nažalost, ovo je mnogo više od lične prostote i bahatosti. Ipak je on istaknuti eksponent politike i manira šampiona države, pri čemu ne bi trebalo štedeti ni vrhušku Partizana. Sve je to na isti kalup“, smatra naš poznati stručnjak u penziji.

Osim komunikacije izvan najelementarnijeg bontona, Kosanovića iritira i permanentna povika večitih rivala na sudije. Bez obzira što je isto neretko, zaista, problematično.

„Umesto da se pokriju ušima od sramote, jer i jedni i drugi znaju čime se bave, imamo situaciju gde prvak i viceprvak države mere kome su arbitri više pomogli ili odmogli. Fudbal nam propada, stadioni zvrje prazni… a oni se svađaju i još to rade sve primitivnije“, zaključuje Kosanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari