Ubedljiva pobeda Srbije protiv Estonije 1Foto: STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je „zatvorila“ septembarski prozor u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a večeras su izabranici Aleksandra Đorđevića bili bolji od Estonije 91:65.

Srbija je na taj način opravdala ulogu favorita uoči utakmice i pobegla konkurentskoj Gruziji i Izraelu na dve pobede, u borbi za treće mesto koje takođe obezbeđuje „vizu“ za Mundobasket naredne godine.

Naredni meč Srbija igra 13. novembra protiv Izraela u gostima i ukoliko i tamo trijumfuje trebalo bi da bude sigurni učesnik planetarnog šampionata.

Večeras su „Orlovi“ igrali onoliko koliko im je bilo potrebno da obezbede sigurnu pobedu, a svi igrači koji su ulazili sa klupe i upisali su se u listu strelaca.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nemanja Bjelica sa 14 poena, dok je u poraženoj ekipi bolji od ostalih bio Indek Kajupank sa 17.

Odbrana je bila na izuzetno visokom nivou, a napad bez ijedne greške, pa zato s optimizmom selektor Srbije Saša Đorđević može da uđe u naredne „prozore“ kvalifikacija, ali i da u njima pruži priliku i nekim novim igračima u dresu sa nacionalnim grbom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari