Udovićić: Besplatno bavljenje sportom 1

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas javni čas rvanja i prisustvovao besplatnom lekarskom pregledu dece u Zavodu za sport i medicinu sporta Srbije.

Udovičić je ukazao na potrebu potpune primene novog Zakona o sportu, koji je stupio na snagu 16. februara, a kojim je predviđeno da se lekarski pregledi za decu od 6 do 14 godina, sportiste u klubovima i drugim sportskim organizacijama koji se uključuju u organizovane sportske aktivnosti, finansiraju iz Fonda zdravstvenog osiguranja.

Kako svaki sportista mora da obavi redovni lekarski pregled na svakih šest meseci da bi mogao da se takmiči, ova odredba Zakona će u velikoj meri olakšati funkcionisanje klubova, ali i bavljenje sportom deci čijim je roditeljima ovaj finansijski izdatak predstavljao veliki teret na kućni budžet, ocenio je on, saopšteno je iz Ministarstva.

„Želimo da vratimo ona vremena kada je sport bio besplatan, i na tome sistematski radimo“, zaključio je Udovičić.

Manifestaciji su prisustvovali i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović, a deci je prikazan film o zlatnoj olimpijskoj medalji Davora Štefaneka iz Rija, kao i rezultatima Rvačkog saveza Srbije u istoriji dugoj 104 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari