Foto: Ministarstvo omladine i sporta

„Specijalna olimpijada ima za ključni cilj podsticanje višeg stepena inkluzije u svim aspektima života, a iskustvo potvrđuje da je upravo sport najdelotvornija platforma za međusobno poštovanje, povezivanje i približavanje ljudi. Ministarstvo omladine i sporta će redovno podržavati programe Specijalne olimpijade i naše sportiste. Ponosan sam na svih 117 članova delegacije Specijalne olimpijade Srbije i želim im svu sreću u predstojećim nadmetanjima“, rekao je Udovičić.

Poslednjih godina srpski sportisti Specijalne olimpijade beleže brojne uspehe zahvaljujući programima koje Ministarstvo omladine i sporta aktivno podržava i prepoznaje kao jedan od najboljih načina za njihovu značajniju uključenost u društvene tokove.

Udovičić je sa delegacijom ministarstva učestvovao i na Svetskom samitu mladih lidera Specijalne olimpijade, u okviru kojeg je predstavljen program za inkluziju u narednih 50 godina pod sloganom „Ujedinjena generacija“ (Unified Generation).

Udovičić se sastao sa direktorom Letnjih svetskih igara Mohamadom Abdulom el Džunaibijem, ministarkom kulture zemlje domaćina, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Nurom Bint Mohamad el Kabi i ministrom omladine i sporta Republike Azerbejdžan Arifom Azadom Rahinovim tokom kojih je potvrđena zajednička posvećenost realizaciji ciljeva programa.

„Veoma sam zadovoljan što smo ovu priliku iskoristili da sa Direktorom letnjih svetskih igara, vodećim stručnjacima i kolegama razmenimo mišljenja i znanja o primerima dobre prakse za dalje unapređenje uslova i razvoj sporta u ovoj oblasti. Stalno učenje i primena potvrđenih metoda značajno će doprineti u stvaranju boljeg i odgovornog društva koje počiva na principima međusobnog poštovanja, tolerancije, saosećajnosti i razumevanja za sve njegove članove“, dodao je Udovičić.

Letnje svetske igre Specijalne olimpijade održavaju se od 14. do 21. marta i najveći su svetski humanitarni sportski događaj na kojem će se takmčiti 7.000 sportista iz 176 zemalja.

Povezani tekstovi