Udovičić: Najuspešnija sportska godina 1

Najuspešnija sportska godina za Srbiju danas je obeležena druženjem ministra omladine i sporta Vanje Udovičića sa osvajačima medalja, koji su na najlepši način predstavili našu zemlju u svetu, i sa najvećim promoterima njihovih uspeha – predstavnicima medija.

Čestitam vam na najuspešnijoj sportskoj godini za Srbiju, čestitam vam na uspesima koje ste ostvarili, kao i na obaranju rekorda po broju osvojenih medalja u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama, rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući uspesima sportista, ove godine se svakog dana bar dva puta vijorila zastava Srbije na pobedničkim postoljima širom sveta.

Istakavši da se sistemski dobar posao u sportu uvek može videti kroz vrhunske rezultate, Udovičić je naveo podatak da je u ovoj olimpijskoj godini osvojeno je 37 medalja u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama, sedam više nego prošle godine, istakavši da je to najbolji pokazatelj da je srpski sport svake godine sve bolji.

Dragi šampioni, ponosan sam na to što sam vaš ministar. Hvala vam, poručio je Udovičić osvajačima medalja.

Na novogodišnjem prijemu bili su mnogobrojni srpski šampioni, kao što su Tijana Bogdanović, Viktor Nemeš, Asmir Kolašinac, zlatni vaterpolisti, Marko Timotijević, Milenko Zorić i mnogi drugi, a prisutni su bili i njihovi treneri i predstavnici saveza, prenelo je Ministarstvo omladine i sporta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari