UEFA kaznila fudbalske saveze Crne Gore i Srbije zbog ponašanja navijača na utakmici kvalifikcija za EURO 2024. u Podgorici 1Foto: Pedja Milosavljevic

Evropska fudbalska unija (UEFA) izrekla je veoma oštre kazne fudbalskim savezima Crne Gore i Srbije zbog skandiranja navijača na utakmici reprezentacija ove dve zemlje 27. marta u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Uprkos tome što su mediji preneli da je utakmica protekla u „bratskoj atmosferi“, disciplinski organi UEFA je procenila da je navijanje dela publike na „Gradskom stadionu“ u Podgorici bilo „pogrdno i rasističko“.

FSS će naredni meč na svom terenu, koji je na programu 7. septembra protiv Mađarske, igrati bez prisustva publike.

Takođe, moraće da plati kaznu od 50.000 evra, a neće moći da prodaje ulaznice za naredno gostovanje, koje Srbiju očekuje u Bugarskoj.

Fudbalski savez Crne Gore je kažnjen sa 20.000 evra uz delimično zatvaranje stadiona (najmanje 2.000 mesta) na narednoj utakmici u kojoj je Crna Gora domaćin selekciji Mađarske (17. jun), zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmici sa Srbijom.

„Fudbalski savez Crne Gore uputiće žalbu Komisiji za žalbe UEFA zbog izrečene odluke o delimičnom zatvaranju stadiona i novčane kazne“, saopštio je FSCG.

Duel koji je odigran na „Gradskom stadionu“ u Podgorici završen je pobedom Srbije (2:0), a oba gola postigao je Dušan Vlahović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari