"Kada nam sude Francuzi...": Selektor Crne Gore rezultat protiv Srbije smatra nerealnim i ukazuje na jednu situaciju 1foto: Starsport

Miodrag Radulović veruje da su Sokolovi oštećeni u porazu od Orlova (0:2),

Mučila se Srbija da uđe u šansu protiv Crne Gore, ali su joj golovi Dušana Vlahovića omogućili maksimalan učinak u startnih 180 minute trkanja za Evropsko prvenstvo u kvalifikacionoj G grupi.

Međutim, prvi pogodak centarfora Juventusa, u 78. minutu, izazvao je polemike. Učinivši da ne mali broj ljudi smatra da je akcija morala biti zaustavljena pre nego što je naš špic šutnuo. Zbog fizičkog kontakta Strahinje Pavlovića i Marka Vešovića, pre nego što je lopta došla do asistenta Filipa Mladenovića.

Posle njihovog duela na ivici šesnaesterca, bek Crne Gore je pao, što je i otvorilo prostora za pomenutog beka Srbije da pronađe Vlahovića, a sudija Klermon Turpan nije dosudio faul ni posle konsultacije sa VAR sobom. Za razočarenje i ljutnju domaćina meča u Podgorici.

„Prvi gol je iz čiste slučajnosti, da ne kažem nešto drugo, pa da me kazne, a videćete šta prethodi tom golu. Neću o tome da pričam, ima ko će to da gleda. Ali simptomatično je da nam se oakve stvari treći put dešavaju kada nam sude Francuzi“, smatra selektor Miodrag Radulović.

Inače, iskusni fudbalski stručnjak ništa ne prigovara svojim izabranicima u duelu sa učesnikom prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Kataru.

„Posle ovakve utakmice i ovakve naše igre, rezultat 0:2 je u najmanju ruku nerealan. Moram da pohvalim moje momke. Odigrali su besprekorno 45 minuta, morali smo tada da damo gol. Srbija nam nije šutnula na gol u prvih 45 minuta. Nije ni korner imala.

Ovakav tim, koji je igrao na Mundijalu. Nije nama nedostajalo hrabrosti, kod šanse koju je imao Jovetić, golman Milinković-Savić je pokazao zašto je jedan od najboljih u Evropi. Odbranio je ono što samo golmani najviše klase mogu da odbrane“, zaključio je Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari