Uefa pokrenula postupak protiv Pari Sen Žermena 1Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Pari Sen Žermena, njegovog predsednika Nasera Al Kelafija i sportskog direktora Leonarda, zbog nesportskog ponašanja nakon poraza Parižana od Real Madrida u osmini finala Lige šampiona.

Ovaj postupak zasnovan je na članu 11 disciplinskih propisa koji se tiče „opštih principa ponašanja“ i članu 15 koji sankcioniše „nekorektno ponašanje igrača i zvaničnika kluba“, rekao je potparol Uefa za AFP.

Sankcije za kršenje ovih odredbi mogu biti suspenzija mečeva i novčana kazna za klub.

Španski mediji preneli su danas da su Al Kelaifi i Leonardo imali „agresivno ponašanje“ prema sudijama nakon meča, ljuti što sudija nije poništio prvi gol Reala.

PSŽ smatra da je centarfor Reala Karim Benzema napravio faul nad golmanom parižana Djanluidjijem Donarumom, a sudije to nisu proverile putem VAR-a.

Prema sadržaju izveštaja sa utakmice koji su preneli španski mediji, dvojica funkcionera PSŽ-a su „pokazali agresivno ponašanje i pokušali su da udju u sudijsku svlačionicu“.

Izvor iz pariskog klubao, rekao je za AFP, da su Al Kelaifi i Leonardo samo želeli da razgovaraju sa sudijom i insistirali na tome kada je on to odbio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari