Uhapšene navijače Dinama rasporedili u 16 zatvora po Grčkoj, roditelji zabrinuti za njihovu sigurnost 1Foto: EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

 

Grčke vlasti donele su odluku da se 41 navijač Dinama iz Zagreba, protiv kojih je do sada pokrenut sudski postupak zbog učešća u neredima u Atini pre utakmice sa AEK-om, upute u zatvore širom zemlje.

Kako je preneo atinski portal „Newsit“, oni će biti raspoređeni u 16 zatvora.

Roditelji navijača iz Hrvatske smatraju da njihova deca neće biti bezbedna, naročito u zatvoru Koridalos, u jugozapadnom delu Atine, u kome su na odsluženju kazne zatvorenici osuđeni zbog najtežih dela.

Advokat Mario Medak je izjavio da su roditelji poslali apel insitucijama u Hrvatskoj jer su zabrinuti za sigurnost dece i žele da imaju garanciju da će suđenje biti nepristrasno.

Oni su se pozvali na Evropsku konvenciju zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda kojoj je garantovana pretpostavka nevinosti i pravo na pravično suđenje.

Takođe, tvrde da su uhapšeni bili žrtve medijskog linča, a zahtevaju i da se počinioci krivičnih dela koji su povredili njihovu decu, procesuiraju i kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari