Uhapšeni navijač pozvao oca iz grčkog zatvora: „Ja odavde neću izaći živ“ 1foto EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

Jedan 21-godišnji navijač iz Hrvatske dobio je pretnje smrću samo nekoliko sati posle dolaska u zatvor u Nafpliju.

Uspeo je da nazove oca i ispriča mu kako je u zatvor stigao sa samo još jednim Hrvatom, te kako je okružen AEK-ovim navijačima koji su mu se odmah obratili.

„Inače smiren dečko i prvi put u životu video sam da je on sad dosta uznemiren. Rekao je: Tata, ja odavde živ neću izaći. Stavili su me u zatvor s AEK-ovim ubicama. Čim sam došao okružili su me, pokazali mi odrezanu glavu, govorili – nećeš jutro dočekati, u tom je smislu tekao razgovor“, prepričao je razgovor sa sinom Robert Žiga, otac uhapšenog navijača, prenosi Dnevnik.hr.

U tom je zatvoru, nekih 150 kilometara od Atine, uz njega smešten samo još jedan navijač iz Hrvatske, no nisu u istoj ćeliji. On ima 23 godine i još se nije čuo s roditeljima. Otac mu je, razumljivo zabrinut.

„Naravno. Naravno da da. Ovo kad sam čuo od prijatelja, to je bilo za mene šok da je tako“, odgovorio je na pitanje boji li se za život svog sina Franjo Kroflin.

„Smatrali smo da je potrebno o tome da obavestimo i našu vlast, smatrali smo da je potrebno obavestiti i grčku ambasadu, njegovog advokata u Grčkoj i molimo sve njih da preduzmu sve što je potrebno da se ono što mu je rečeno da će se dogoditi ne dogodi. Dakle da se ne dogodi to da ne dočeka jutro“, istakao je Mario Medak, pravni savetnik roditelja.

Robertov sin traži da se njih dvojica, jedini hrvatski državljani u tom zatvoru, odvoje od ostalih zatvorenika, jer strahuje da suđenje možda neće ni dočekati.

„Rekao sam mu, ohrabrio sam ga, rekao sam biće sve u redu. On je rekao – oprosti, znaš da sam zeznuo i da je ovo poslednji put da se čujemo možda. Tako je završio razgovor“, ispričao je Žegar.

Informacije od grčkih vlasti – o tome gde je ko smešten, veoma su šture. Roditelji saznaju da ih je najviše u maloletničkom zatvoru u Avloni. Ipak, mnogi su još u istražnom zatvoru u Atini i tek čekaju premeštaj, piše Dnevnik.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari