Ukrajinski sudija o porazu od Velsa: FIFA ismejala naše igrače i vojsku 1EPA-EFE/PETER POWELL .

Oleksandar Šamič „bljuje vatru“ zbog sporne situacije u baraž duelu za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Utakmica najboljih fudbalera Ukrajine i Velsa bila je i prošla, ali u zemlji poraženog tima sa teritorije nekadašnjeg SSSR ne jenjavaju negativni komentari viđenog. Tačnije rečeno, situacije iz prvog poluvremena kada je potonji strelac jedinog (auto)gola na meču. Andrij Jarmolenko, oboren u šesnaestercu Velšana. A glavni sudija i podrška iz VAR sobe procenili da nije bilo razloga za sviranje penala za domaćina.

– FIFA jednostavno nije htela nas na Mundijalu. Moj prijatelj je bio sudija te utakmice baraža. Ali on je gad. Postoje stvari koje se ne mogu zamaskirati i ja se ovde neću suzdržavati – besan i kategoričan je Oleksandr Šamič, bivši međunarodni sudija i aktuelni predsednik ukrajinskog sindikalnog arbitražnog odbora.

Njemu se nije svideo ni sastav ljudi iz VAR sobe.

– Katastrofa od suđenja, uključujući i one u VAR sobi. Mrzim to! FIFA je totalni apsurd! Osmeh sudije nakon ove situacije je ismejavanje naših igrača, navijača, dece i vojske – zaključio je ogorčeni Šamič povodom meča u kom su Velšani posle 64 godine izborili učešće na Mundijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari