Ukrajinski teniser kritikuje kolege koji su nastupali na turniru u Sankt Peterburgu, među učesnicima Đere, Lajović i Tipsarević 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Bivši ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov izjavio je da je sramota da su pojedini teniseri prihvatili da učestvuju na egzibicionom turniru koji je održan u Sankt Peterburgu.

Na takmičenju koje se igra drugu godinu za redom učestvovali su i srpski igrači Laslo Đere, Dušan Lajović i Janko Tipsarević.

Dolgopolov, koji se od početka rata stavio na raspolaganje ukrajinskoj vojsci, dao je intervju za „Dejli mejl“ u kojem je kritikovao kolege koji su prihvatili da učestvuju na turniru u Rusiji.

– To je sramota, posebno od evropskih igrača. Ne mogu to da razumem, ne znam šta misle. Oni samo dobijaju „crni“ novac. Rusi svakodnevno prete Evropi nuklearnim napadom, energetskim ucenama, a oni biraju da odu tamo i zarade nešto novca. Ovi momci nisu očajni za novcem. Mislim, Bautista je na Turu već 15 godina, Manarino takođe. Za mene je to šala, patetično je – rekao je bivši 13. igrač na svetu, koji sada na svom Instagram nalogu objavljuje fotografije na kojima se vidi kako upravlja dronovima.

Prošle godine su na ovom turniru nastupali Laslo Đere, Viktor Troicki i Janko Tipsarević, posle čega su imali oštru raspravu sa Sergejom Stahovskim, još jednim ukrajinskim teniserom, koji je dvojicu srpskih igrača optužio da im je novac važniji od žrtava ruske agresije na njegovu zemlju.

Sadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije nazvao je tada Stahovskog „Instagram klovnom“.

– Da budem u zemlji mojih predaka je neprocenjivo. Ti si Instagram klovn koji meša sport i politiku – odgovorio je Troicki, a zatim dodao:

– Ovo nema nikakve veze sa ratom, ali kad si već to pomenuo, ja i moja zemlja smo već prošli kroz to sr.nje i nikada nismo dobili podršku. Zato, molim te, odj.bi.

U privatnoj prepisci koju je Stahovski objavio Tipsarević je Ukrajinca nazvao „Instagram borcem za slobodu“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari