US Open: Pobeda Lajovića nad Džumhurom u prvom kolu 1Foto: LARRY W. SMITH/ EPA

Srpski teniser uspešno je započeo učešće na poslednjem Grend slemu ove sezone pošto je u prvom kolu savladao Damira Džumhura iz BiH sa 3:1 u setovima (3:6, 6:1, 6:3, 6:4).

Ovo je bio prvi međusobni duel dvojice tenisera, a pobednik je odlučen posle nešto više od dva sata igre.

On je nešto slabije odigrao prvi set, ali je nakon furioznog starta u drugom i vođstva 3:0 u gemovima zagospodario terenom i do kraja susreta bio apsolutno bolji rival na meču.

Iako je u drugom setu osetio problem u stopalu, a u trećem zbog toga i zatražio medicinski tajm-aut, nije posustajao i sjajnim udarcima pre svega sa osnovne linije diktirao je ritam meča koji je na kraju rešio u svoju korist.

Treći set je srpski igrač „otvorio“ na istim način kao i drugi, brejkom, koji je kasnije svojim servisom i sačuvao pa je ponovo u uvodnim trenucima treće deonice meča stekao kapitalnu prednost u gemovima (3:0) koju do kraja seta nije ispuštao.

četvrti set je pokazao svu raskoš u igri Dušana Lajovića, ali i mentalnu snagu i pribranost pošto nije žurio i srljao već je do krucijalnog brejka stigao u završnici seta, a onda je mogao da počne da slavi svoju prvu pobedu ove sezone na „Flešing Mendouzu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari