Uspeh Vladimira Klasana na šahovskoj olimpijadi gluvih i nagluvih 1Foto: M. D.

Podrška Audiovox-a vrhunskom šahisti sa oštećenim sluhom Vladimiru Klasanu nastavlja da daje rezultate. Pored toga što je postao pojedinačni evropski prvak u šahu za osobe sa oštećenim sluhom, Vladimir je sada postao i Olimpijski šampion na šahovskoj Olimpijadi gluvih i nagluvih osoba u Engleskoj.

Od  6. do 16. jula održana je šahovska Olimpijada gluvih i nagluvih osoba u Mancesteru, u Engleskoj, a na takmičenju je učestvovalo 15 ekipa. Posle devet odigranih kola, reprezentacija Srbije je osvojila najsjajnije olimpijsko odličje. Drugo mesto je zauzela reprezentacije Rusije, dok je bronzu osvojila ekipa Poljske.

Reprezentacija Srbije je nastupala u sledećem sastavu: Vladimir Klasan, Dragan Živić, Miloš Tonić, Dragan Moldovanović i selektor Rade Cimeša. Reprezentacija Srbije je zabeležila čak sedam pobeda i dva nerešena rezultata i do kraja takmičenja je ostala neporažena.

Povodom osvajanja titule Olimpijskih šampiona u šahu za osobe oštećenog sluha, kompanija Audiovox je tokom ovog meseca za sve koji sumnjaju da ne čuju dobro pripremila akciju koja obuhvata besplatnu proveru sluha u 18 predstavništva širom Srbije, lokacije pogledajte na sajtu audiovox.rs.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari