Uspesi užičkih atletičara na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju 1Stefan Tovilović/ Foto: AK Mladost Užice

 

Užički atetičari su postigli odlične rezultate na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju u Aranđelovcu, u okviru koga je održana Atletska čelendž trka u planinskom trčanju „Bukulja 2023“.

U trci seniora na 10.000 metara, ubedljivo je trijumfovao Stefan Tovilović, član Atletskog kluba Mladost iz Užica i prvak Srbije u planinskom trčanju. Tovilović je time obezbedio učešće na Prvenstvu Balkana, koje će se održati za dve sedmice u Nikšiću.

Članovi Atletskog kluba Užice su osvojili tri medalje. U trci Prvenstva Srbije, u kategoriji pionira na 2.000 metara, mlađi pionir Mihajlo Jakšić ubedljivo je pobedio i osvojio zlatnu medalju.

Uspesi užičkih atletičara na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju 2
Foto: AK Užice

Mihajlo je bio i najmlađi učesnik ne samo te trke, već i celog takmičenja što njegovoj pobedi, kako navode u klubu, daje poseban značaj.

U istoj trci, Lazar Cukavac je osvojio treće mesto, dok je u Čelendž trci, na 2.000 metara, Marko Mićević osvojio drugo mesto.

U trci veterana na 2.000 metara je nastupio Mirko Minić.

Trener Željko Čeliković je izrazio zadovoljstvo rezultatima mladih atletičara i dodao da članove tog kluba očekuje početak atletske sezone na stazi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari