Utakmica u Rumuniji (ni)je formalnost 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde igraju u četvrtak revanš utakmicu plej-ofa za Ligu Evrope protiv Kluža, a na meč u Rumuniji otputovali su sa četiri gola prednosti iz prvog duela u Beogradu (4:0).

Zahvaljujući sjajnoj partiji na stadionu „Rajko Mitić“ čini se da će duel sa rumunskim šampionom predstavljati samo formalnost i da će mnogo više neizvesnosti i uzbuđenja biti na žrebu za grupnu fazu ovog takmičenja, koji će biti obavljen u petak u Nionu. Crveno-belima u prilog ide i činjenica da nikada nisu eliminisani kada su u prvoj utakmici stekli prednost od četiri gola.

Trener Dejan Stanković odlučio je da u ekipi koja je dotputovala u Rumuniju bude i Miloš Degenek, koji je zbog povrede propustio poslednju prvenstvenu utakmicu protiv TSC, ali na spisku se nije našao Filip Falko.

Vezni igrač crveno-belih Gelor Kanga istakao je u najavi duela da, uprkos tome što Zvezda ima ogromnu prednost iz prvog meča, crveno-beli neće u revanš ući kao da je posao oko plasmana u Ligu Evrope već završen.

– Ne zanima nas rezultat iz prve utakmice i zato ćemo na teren izaći kao da je 0:0. Ne smemo da se opustimo, niti da budemo uljuljkani, ali znajući kako ovaj tim funkcioniše, kao i kroz razgovor sa saigračima vidim da će pristup biti ispravan. Partija protiv Kluža u Beogradu je bila sjajna i navijačima dugujemo još jednu takvu fudbalsku predstavu. S toga mogu da tvrdim da ćemo na teren izaći maksimalno fokusirani i bez opuštanja – rekao je vezni fudbaler iz Gabona

Odbrambeni fudbaler Crvene zvezde Marko Gobeljić smatra da uprkos velikoj prednosti koju su stekli u Beogradu, crveno-beli i u revanš utakmicu moraju da uđu maksimalno koncentrisano i motivisano.

– Nema mesta opuštanju, od prvog minuta moramo da igramo onako kako smo igrali u Beogradu. Svi smo svesni značaja meča i šta nam on donosi. Obezbedili smo peti put zaredom grupnu fazu evropskog takmičenja, ali naš cilj je Liga Evrope, učinićemo sve da do nje i dođemo – kaže Gobeljić.

Fudbaler srpskog šampiona napominje da je, uprkos velikim problemima koje rumunski klub ima zbog poremećenih odnosa na relaciji trener – igrači, Kluž veoma kvalitetna ekipa.

– Kluž je ozbiljna ekipa, jasno je da imaju kvalitet čim se bore za Ligu Evrope, na nama je da ga neutrališemo i obradujemo navijače. Cilj je jasan, idemo u Rumuniju po prolaz – dodao je defanzivac Zvezde.

 

Uprava Kluža sprečila rasulo

Posle meča u Beogradu trener Kluža Marijus Šumudika želeo je da iz ekipe udalji najbolje igrače Marija Kamoru, Ćiprijana Deku i Ovidijua Hobana. Međutim, uprava kluba sazvala je sastanak na kome je odlučeno da ovi fudbaleri ostaju u timu, tako da će biti u sastavu za večerašnju utakmicu.

Fudbaleri Kluža su u poslednjoj prvenstvenoj utakmici pobedili Arđeš sa 1:0 i posle šest odigranih kola nalaze se na čelu tabele sa 18 bodova. S obzirom da je ekipa Mariusa Šumudike doživela težak poraz u prvom meču u Beogradu, za rumunske medije revanš kao da ne postoji. Mnogo više pažnje posvećuje se prvenstvenom derbiju koji Kluž u nedelju igra protiv FCSB, kluba koji je nastao posle gašenja bivšeg evropskog šampiona Steaue.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari