Utakmica za sladokusce 1Foto: STARSPORT

Pola godine posle neverovatno uzbudljivog i tradicionalno superkvalitetnog duela vaterpolo reprezentacija Srbije i Hrvatske u finalu Svetske lige 2019. u Beogradu i, olujnim vetrom, pljuskom i gromovima „dekorisane“, tesne pobede našeg tima nad komšijskom selekcijom (12:11), vredne plasmana na Olimpijske igre sledeće godine, iste selekcije će zadnjeg dana ove sedmice ponovo da odmere snage u pomenutom FINA takmičenju.

S tim što su sada ulog bodovi u C grupi i što je otvoreni bazen SC Tašmajdan biti zamenjen zatvorenim plivalištem SC Milan Gale Muškatirović (17.00, RTS).

„Delfini“ su ovu sezonu SL otvorili trijumfom nad Holandijom, prošlog meseca u Hagu (7:12), a na novi megdan s jednom od vaterpolo velesila evropski šampion dolazi posle sparingovanja sa Sjedinjenim Američkim Državama, jedne dobijene i jedne izgubljene utakmice protiv svog prekookeanskog domaćina.

Kao i uvek, vrlo motivisan za regionalni derbi, jer Srbi i Hrvati pripadaju staroj jugoslovenskoj školi vaterpola, a od raspada SFRJ diže visok nivo na velikim takmičenjima, jer su i jedni i drugi uvek tu gde se dele medalje.

Pogotovo naša zemlja, u jednom trenutku osvajač svih mogućih zlata, mada se komšije trude da je prate, pa su tako na poslednjim Olimpijskim igrama, Svetskom prvenstvu, šampionatu Evrope i u Svetskoj ligi stizali do pobedničkog podijuma.

Logično, obzirom da među izabranicima Dejana Savića (Srbija) i Ivice Tucaka (Hrvatska) ima mnogo vaterpolo gromada, a svaka pozicija u timu je pokrivena sa najmanje dva kvalitetna rešenja. Zbog toga je zagarantovan dobar provod svim posmatračima meča čiji sadržaj privlači pažnju celog vaterpolo sveta.

VK Partizan dobio novu upravu

Privremena uprava vaterpolo kluba Partizan, predvođena direktorkom Tatianom Rakas, izgurala je svoju opciju, pa je na još jednoj vanrednoj sednici Skupštine sedmostrukog prvaka Evrope, većinskom voljom 22 prisutnih od 38 članova najvišeg tela: Srđan Mišković izabran za predsednika crno-belih, Mirko Bradajić postavljen na čelnu poziciju u Upravnom odboru, koji još čine Dragan Bukvić, dr Stefan Kmezić, Saša Ilić, Marko Pavkov, Mladen Manojlović i Denis Šefik (novi sportski direktor), a Gojko Marović je dodat sazivu Nadzornog odbora. Ostaje da se vidi kako će reagovati smenjena garnitura, predvođena eks predsednikom Aleksandrom Šoštarem, koji je poslao inspektore beogradskih sportskih vlasti, radi provere legaliteta aktuelne vlasti na banjičkom bazenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari