Užičanin oborio svetski rekord u bacanju diska 1Foto: Nenad Kovačević

Užičanin Nebojša Đurić je osvojio zlatnu medalju u bacanju diska na Paraatletskom prvenstvu Evrope u Berlinu.

Rezultatom od 39,84 metara, Nebojša je postao i svetski rekorder u bacanju diska jer je premašio dosadašnji svetski rekord u toj disiplini za 42 centimetra.

Pored mnogih uspeha, Đurić je na Evropskom prvenstvu, pre dve godine, za reprezentaciju Srbije osvojio srebro u bacanju kugle i bronzu u bacanju koplja, a bio je i učesnik Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

„Još jednom ste dokazali Vašu veličinu i sposobnost da, na najvažnijem takmičenju, postignete najbolji rezultat i pobedite. Ovaj put uz rezultat koji niko nikada na svetu nije postigao – svetski rekord. Tu sposobnost ima mali broj sportista i trenera na svetu. Zajednički ste dokazali da je u životu i sportu sve moguće i da je svaki cilj i vrh, uz naporad rad i uložen trud, ostvariv“, naveo je u čestitki Đuriću i njegovom treneru Nikoli Radovanoviću generalni sekretar Sportskog saveza Užica Slavko Kuzmanović.

Nebojša je rođen je 1987. godine u Užicu i član je užičkog AK „Pora“, a paraolipijskim sportom je počeo da se bavi 2011. godine, na nagovor svog klupskog kolege i takođe uspešnog paraolimpijca Miloša Zarića.

Nebojša je, poput Zarića, poznat i po tome što poziva osobe sa invaliditetom da se ne zatvaraju u svojim kućama, već da počnu da se bave sportom, za koji je naveo da je „najbolji lek za sve“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari