Užički automobilista Milovan Vesnić treći na kraju sezone šampionata Evrope u brdskim trkama 1Foto: Promo

Užički automobilista Milovan Mikica Vesnić, nakon trke u Hrvatskoj, pozicionirao se na trećem mestu grupe 3 na kraju sezone šampionata Evrope u brdskim trkama.

Na stazi u Buzetu, proteklog vikenda, na kojoj se godinama održava finale tog takmičenja, Vesnić je uspeo da osvoji treće mesto i, u velikom stilu, završi svoju debitansku sezonu u najstarijem šampionatu pod pokroviteljstvom Svetske automobilističke federacije FIA.

„Trka u Buzetu je još jedno novo iskustvo, fantastična staza, sjajna borba sa konkurencijom i fenomenalna atmosfera za kraj sezone. Želim da čestitam glavnim konkurentima – šampionu Igoru Stefanovskom i drugoplasiranom Antoninu Miljolu i svim vozačima koji su izgurali do kraja ovu napornu godinu“, rekao je Vesnić.

U osam nastupa u ovogodišnjoj sezoni tog takmičenja, Vesnić je, kako ističu u njegovom timu, bio tri puta drugi, tri puta treći i dva puta četvrti u konkurenciji 20 automobilista iz cele Evrope.

Sezonu je, dodaju, završio kao treći u svojoj grupi 3, dok je u generalnom plasmanu, sa više od 100 konkurenata iz pet divizija, ukupno fantastičan sedmi.

„Prešli smo gotovo 40.000 kilometara od Portugala do Poljske, uzduž i popreko preko cele Evrope. Sticali iskustva na stazama, namučili se sa automobilom koji nije bio baš spreman za ovakve izazove, ali naučili smo mnogo, stekli nove prijatelje i sezonu završili više nego uspešno“.

„Prezadovoljan sam rezultatima. Treće mesto u ovakvoj konkurenciji je ogroman uspeh. Da smo imali više sredstava, a manje problema sa automobilom, ne bismo preskočili dve trke u Češkoj i Italiji, pa bi možda i rezultat bio bolji“, naveo je Vesnić.

On je rekao da će se sa svojm timom „malo odmoriti“ i da mu je cilj da „naredne sezone bude još spremniji i uspešniji.”

Trka u Hrvatskoj

Trka u Hrvatskoj, nakon dve takmičarske vožnje, završena poretkom kao i u generalnom plasmanu nakon deset takmičenja. Najbrži je bio novi šampion Evrope Igor Stefanovski („hjundai i30“) iz Severne Makedonije, ispred sada već bivšeg šampiona Italijana Antonina Miljole („micubiši lancer EVO 9“) i srpskog automobiliste Milovana Mikice Vesnića („audi RS3 LMS“).

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari