U nastavku evropskog šampionata, užički automobilista Milovan Vesnić zadržao treću poziciju 1Milovan Mikica Vesnić/Foto: Vesnić tim

I pored teških uslova tokom trke u Švajcarskoj, automobilski as Milovan Mikica Vesnić iz Užica je zadržao treću poziciju u generalnim plasmanu šampionata Evrope na brdskim stazama.

U nastavku prvenstva, nakon dve vožnje na stazi St. Ursanne-Les Rangiers, dugoj pet kilometara, Vesnić je osvojio drugo mesto i time zadržao treću poziciju u generalnom plasmanu FIA EHCC šampionata, u grupi 3.

I pored mnogih problema, kaže, rezultatom je „više nego zadovoljan“.

„U Švajcarskoj su nas dočekali neočekivano ekstremni vremenski uslovi. Netipično za ovaj deo Evrope, temperatura vazduha je dostizala i 37 stepeni što je svim takmičarima dodatno otežalo posao“.

Problema je, dodaje, bilo i sa njegovim automobilom.

U nastavku evropskog šampionata, užički automobilista Milovan Vesnić zadržao treću poziciju 2
Foto: Vesnić tim

„Moj „audi RS3 LMS“, koji je daleko od punog potencijala za ovu vrstu takmičenja i uspona većeg od 10 odsto, na određenim delovima staze, odmah je počeo da pokazuje problem sa povišenom temperaturom vode i gubitkom snage“.

Ipak, navodi, nakon treninga i priprema, usledio je dobar rezultat u drugoj trci u nedelju.

„Staza je fantastična, brza i ne prašta grešku. Ubeležili smo novo iskustvo koje ćemo primeniti u budućnosti, kako na tehniku tako i na moje vozačko iskustvo”, kazao je Vesnić nakon trke.

U nastavku evropskog šampionata, užički automobilista Milovan Vesnić zadržao treću poziciju 3
Najbolji u Švajcarskoj/Foto: Vesnić tim

Najbolji na stazi u Švajcarskoj bio je dvostruki šampion Evrope Igor Stefanovski, a treći – aktuelni šampion Francuske Nicolas Garnije, za koga Vesnić kaže da mu je konkurent u generalnom plasmanu.

Očekivanja od trke u Sloveniji

Za dve sedmice Vesnić će učestvovati  u trci u Sloveniji, na stazi u Ilirskoj Bistrici. „I pored ranijih problema sa gumama koje nismo mogli da nabavimo na početku sezone, konačno hvatamo bolji ritam. Nadam se dobrom rezultatu u Sloveniji i da ću, uz malo sreće, uspeti da osvojim treće mesto u generalnom plasmanu“, kazao je Vesnić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari